Spelvärlden blir inte mycket gemytligare än Shirley Curry, kanske mer känd som "Skyrim Grandma". Hennes youtubevideor har blivit så populära att självaste Bethesda har övertygats om att inkludera henne i kommande The Elder Scrolls 6, men hon kommer förevigas i världen Nirn innan dess i form av en mod som lägger till henne som följeslagaren Shirley.

Modden är inte riktigt klar än, men i en ny teaser-trailer lovar skaparna att den ska släppas tidigt under året till PC och så småningom förhoppningsvis även Xbox, men inte Playstation. Inledningsvis kommer modden vara ganska enkel, men över tid planerar man att lägga till en serie uppdrag och annat innehåll.

Skyrim Grandma själv är inblandad i projektet och har bland annat spelat in dialog speciellt för modden. Shirley kommer vara en klassisk barbar som föredrar tvåhandsvapen och lätt utrustning, med lite bågskytte som komplement på distans, precis som hon gillar att spela själv.

Man har även försäkrat oroliga gamers om att Shirley är markerad som "essential" i spelet, så hon kan inte dö permanent.