Ingen blir förvånad över att den ser ut som Playstation 4 med ny siffra.

Sony är på plats under CES i Las Vegas och utöver att annonsera en bil (!) snackade de också kort om Playstation 5. Förutom att bekräfta saker som utökad haptik i kontrollerna, hårdvarubaserad ray tracing visade de också upp den officiella logotypen. Om du hoppades på att återigen få se spelmaskinen dela typsnitt med Spider-Man blir du besviken, istället är grafiken lika enkel som namngivningen. PS5-loggan är helt enkelt samma som PS4 fast med den uppenbara förändringen i siffran.

Så mycket mer än så lär vi inte få från CES-mässan, det är historiskt sett inte ett evenemang för spelkonsoler även om företag som Sony och Microsoft såklart är på plats inom andra affärsområden. Om du vill veta vad mer Sony snackade om på scen har The Verge sammanfattat allt.

Skicka en rättelse
Weird, det har inte mina tre. Alla tre har en helt annan "PS3"-kontakt på kontrollen. Oavsett vilket är det gammal skit som har värdelös tracking även med den "nya" kameran. Sorgligt när "hjälmen" är så jäkla bra. VIVE/Oculus < PSVR < Index. :-D 10/01 Mina barn väntar otåligt på att ps5an ska släppas redan. Även om dom mest prioriterar Fortnite. 08/01 https://www.youtube.com/watch?v=aqLxyMh00pA 08/01 Så det vart inte Playstation Series Z?🤔 Jag är nog mest nyfiken på vad dom kommer lyckas pressa ur den hårdvarubaserade ray-tracingen och VR, det låter som stora utmaningar för billig hårdvara. 07/01 Vad menar du med Move-kontrollerna? Mina har samma usbladdkabel som ps4-handkpontrollerna, usb micro eller vad det är? Heller menar du ps4kontroller överlag borde updatera sig till usb-c? :) 07/01 @B-itta: Playstation High5 07/01 Håller på det stora med, men bättre stöd för streaming-tjänster och uppladdning hade inte skadat. Men det handlar mer om att förbättra det som redan finns. Hade inte skadat om de samarbetade med en viss jätte och lanserade fullfjädrad chrome-webbläsare... 07/01 Nej visst, men det osäkra har ju varit vilken siffra det skulle bli! 07/01 Känns tryggt, logiskt och rationellt. Även om den utannonserats som Razorback box quantum Zero series. Så hade alla kallat den PS5 iaf. 07/01 Fast det hade ju varit häftigt om de hade förändrat loggan totalt. P't och S't ser ju typ likadant ut som det har gjort sen Playstation 2, förutom att bokstäverna var mer kantiga då och nu är de rundare 07/01