Många företag har genom åren försökt göra bärbara spelmaskiner för pc-titlar och av de få produkter som faktiskt har släppts har ingen slagit igenom på bred front. Under ett evenemang inför CES visar dock Alienware upp sitt koncept Ufo som är så tydligt inspirerad av Nintendo Switch att företagsjuristerna säkert är lite nervösa.

Precis som Nintendo Switch har den kontroller som både kan fästas vid sidan av skärmen och kopplas ihop för att bilda en mer traditionell gamepad när enheten istället är kopplad till teven. Skärmen är på 8 tum, alltså något större än Switchens 7 tum, och har en upplösning på 1200p. När The Verge testade prototypen fanns bland annat Rocket League, F1 2019 och Mortal Kombat 11 spelbara och enligt dem såg de bättra ut än motsvarande Switch-versioner.

Alienware är dock förtegna om vilken typ av hårdvara de siktar på, priset och hur länge batteriet förväntas hålla. Men som koncept är det såklart intressant, fastän den bara klarar av enklare titlar. Det återstår bara att se huruvida det blir en faktiskt produkt av detta, det är inte ovanligt att prototyper som visas på mässor inte går vidare till massproduktion.