När Disney lade Musse Pigg-vantarna på Star Wars firade de det ironiskt nog genom att avskriva mängder med böcker, spel och annat baserade på sci-fi-varumärket. Inte ens Biowares legendariska Star Wars: Knights of the Old Republic slapp undan, och istället för att tillhöra Star Wars-canon förpassades rollspelet till avbytarbänken med väldigt (väldigt) mycket annat.

The Visual Dictionary, en companion-bok till Star Wars: The Rise of Skywalker, ger dock Knights of the Old Republic något av en upprättelse. På en sida (se nedan) listas olika sith-trupper uppkallade efter "legendariska sith-lorder". Revan Legion är en av dem, och även om vi inte kan svära på att det är den Revan från KotOR väljer vi att tolka det så. Inte minst då även Darth Phobos och Darth Desolous, kända från The Force Unleashed, har trupper uppkallade efter sig.

Så sent som i maj i fjol ryktades det om att Knights of the Old Republic skulle bli film. Kanske är detta första steget? Nu väntar vi bara på att Star Wars Holiday Special ska bli canon igen...