Ryktena hade rätt om Lite – Pro denna gång?

Det har åter dykt upp rykten om att Nintendo är i färd med att släppa en ny modell av Switch-konsolen. Taiwanesiska Digitimes skriver att Nintendo planerar att lansera en ny modell någon gång i sommar och att produktionen kommer dra igång under detta kvartal.

Uppgifterna, som är obekräftade, innehåller inga konkreta detaljer, vare sig om prestanda, skillnader mot nuvarande två Switch-modeller eller något annat.

I höstas släpptes Switch Lite, en nedskalad, lite billigare konsol som bara kan köras bärbart (inte kopplas till tv). Rykten förutsåg den redan i februari förra året, och en månad senare kom uppgifter om att Nintendo planerade två nya modeller: en bärbar och en prestandaversion. Med Lite-versionen ute känns en "Switch Pro" framåt sommaren fullt möjlig.

Nintendo Switch fyller tre år i månadsskiftet februari/mars. I september 2019 hade det sålts drygt 41 miljoner enheter, åtta miljoner färre än NES. Nog ska Switchen kunna passera det.

Skicka en rättelse
Håller med. Hade varit en mycket trevlig uppgradering! 18/01 En... Som man kopplar ihop med en Nintendo Switch eller Switch Lite så att man kan spela sina spel på både en tv och på Switch samtidigt. Vad då? Fattar ni inte? Då blir det ju en... ;) JK 09/01 Switch Lite var ju något som man förutspådde ända sedan Switch släpptes typ. Jag var inne på en spelbutik här i Karlstad då och tog upp det med några som jobbade där men de trodde aldrig att det skulle komma en sådan konsol. En av de skrattade och sade... 09/01 Nintendo Switch U? 08/01 The Touryst var den bästa switch upplevelsen jag har haft, super mysigt och lagom lir. Håller helt med angående 30fps, går ej att spela om man spelat på 100fps i 10 år. 08/01 Samma här🥴 08/01 Förklara det för Svenska återförsäljare som alla marknadsförde den som en ny modell och därför också glatt kunde ta 300-500kr mer betalt för den haha. Billigare att köpa en xbox one x eller ps4 pro än en switch idag. Jag väntar förgäves på en prissänkni... 08/01 Känns helt OK om det kommer en proversion, så länge spelen går att spela på båda versionerna (men med olika grafikinställningar, förstås). Jag skulle gärna se en bättre display på en eventuellt ny version av Switch, och givetvis inte hicka lika mycket... 08/01 Bättre prestanda hade vart trevligt! Men hade även viljat se en modell med lite högre kvalitet på hårdvaran, så som joycons med bättre styrspakar och gorilla glass istället för plast på displayen. 08/01 Är man inte van att kolla efter sådant, samt att folk påpekar det så finns det en chans att man aldrig märker det. I samma veva beror det också på om man ofta bryr sig om sin fps när man spelar på osv. Problemet med Link´s awakening är att spelet snabbt... 08/01