Oklart varför.

Alltsedan Steam föddes för snart 17 år sedan har engelska varit det vanligaste språket. Så icke längre. I Steam Hardware Survey för december 2019 tar kinesiskan ett jättekliv uppåt, och petar ner engelskan till andra plats.

Av de som svarat på undersökningen anger nu nära 38 procent att de kör Steam på "Förenklad kinesiska", en ökning med över 14 procentenheter från månaden innan. Engelskan rasar ner till 30 procent, nästan 6,5 procentenheter ner från förra redovisningen.

Det är inte känt om förändringen beror på en kraftig tillströmning av folk som talar kinesiska, eller om det är någon förändring från Valves håll som ligger bakom. PC Gamer skriver att uppgifter inte tagits in på rätt sätt, varför massor av data använts fel eller inte alls i perioder. Undersökningen ska alltså inte läsas som korrekt inhämtad statistik, utan mer som en fingervisning från de som väljer att svara på den.

Noteras kan att svenska enligt undersökningen är det sjuttonde vanligaste Steam-språket, med 0,35 procent av användarna. I våras uppgav Pcgamesn att det fanns över 1 miljard registrerade Steam-konton och att tjänsten hade 90 miljoner aktiva användare i månaden.

Skicka en rättelse
@filbunke: Kinserna/CCP har mycket pengar och en stor befolkning de styr över. De har även börjat att aktivt köpa in sig och ta över delar av Hollywood. Här är ett exempel i raden på deras politiska inflytande av nya Hollywoodrullar: https://youtu.be/C7... 18/01 Allting behöver inte vara en konspiration eller fuffens... Det finns 380 miljoner i världen som har engelska som sitt modersmål, 920 miljoner har mandarin som sitt modersmål. Steam är den mest populära tjänsten för digital köp av spel och den verkar äve... 10/01 Det låter verkligen lurt detta. Oavsett om det är fuffens eller verklighet är det en politisk vinst från Kina. Deras språk är störst på den mest utbredda spel-tjänsten i världen, därav tror jag att det är nåt lurt. Varför skulle det vara en politisk vin... 09/01 @s3ng: Söt som honung :D 09/01 Vet inte riktigt vad den senaste utvecklingen beror på, du kan ha en poäng. Men vet i alla fall att kinesiskan ökade kraftigt på Steam när PUBG lanserades där, men det var ju ett tag sen. 08/01 Än mindre troligt att så många kineser plötsligt fått upp ögonen för Steam. Kina är ett råtthål på alla sätt och vis. Den statliga apparaten spelar aldrig efter samma regler som resten av världen. Fusk är deras melodi. Så ock här. 08/01 *fixed https://i.ibb.co/k1r24L6/1575155628339.png 08/01 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSyDXe-nQBSZdY44v1RETXmS-Vxi6aSPq-NaOY9tEVDXmRQEUWCBg&s 08/01 Använder nästan uteslutet engelska som språk då det kommer till program, spel och liknande. 08/01 https://i.imgur.com/yegRNN3.png 完美! 08/01