Alltsedan Steam föddes för snart 17 år sedan har engelska varit det vanligaste språket. Så icke längre. I Steam Hardware Survey för december 2019 tar kinesiskan ett jättekliv uppåt, och petar ner engelskan till andra plats.

Av de som svarat på undersökningen anger nu nära 38 procent att de kör Steam på "Förenklad kinesiska", en ökning med över 14 procentenheter från månaden innan. Engelskan rasar ner till 30 procent, nästan 6,5 procentenheter ner från förra redovisningen.

Det är inte känt om förändringen beror på en kraftig tillströmning av folk som talar kinesiska, eller om det är någon förändring från Valves håll som ligger bakom. PC Gamer skriver att uppgifter inte tagits in på rätt sätt, varför massor av data använts fel eller inte alls i perioder. Undersökningen ska alltså inte läsas som korrekt inhämtad statistik, utan mer som en fingervisning från de som väljer att svara på den.

Noteras kan att svenska enligt undersökningen är det sjuttonde vanligaste Steam-språket, med 0,35 procent av användarna. I våras uppgav Pcgamesn att det fanns över 1 miljard registrerade Steam-konton och att tjänsten hade 90 miljoner aktiva användare i månaden.