Microsofts populäraste spelvarumärke den här generationen.

Sea of Thieves fyller två år i mars, och tack vare en stadig ström uppdateringar är Rares piratäventyr i dag det spel vi hade hoppats på när det släpptes. Med andra ord: svinkul. Det gör titeln till Microsofts populäraste den här generationen, säger företaget i ett uttalande där man också tillkännager att över 10 miljoner människor testat spelet sen debuten.

Microsoft kör ju den synnerligen prisvärda prenumerationstjänsten Game Pass på både Windows 10 och Xbox One, och Sea of Thieves ingår i båda. Så om du ännu inte provseglat spelet finns få skäl att inte göra så nu.

Nästa uppdatering, "Legends of the Seas", släpps den 15 januari. Är som vanligt gratis, och om du loggar in och spelar mellan den 15-22 januari får du en gåva (ett nytt segel med mera) för att fira de 10 miljoner spelarna. Mer om uppdateringen i videon nedan.

Skicka en rättelse
Förklara gärna närmare vad du menar. 21/01 Känns som det mest är du i tråden som är "bråksugen" och "trollsugen"... 🤪 Hur som helst; grattis till Rare för välförtjänt framgång med ett mycket bra MP-spel (även om inte min personliga favorit)! 18/01 Kul för Rare. Kul att de överhuvudtaget fick lov att göra något annat än kinect sports. 11/01 Jag kommer inte över hur ytligt spelet är, fastän grundmekaniken på segling osv. är okej. Det känns litet fel att fira att ett så pass ovärdigt spel vid launch har framgångar, men samtidigt är det ju en personlig åsikt och det verkar som om en hel del... 10/01 kul att det är en framgång för dem. Hoppas inte att det här spelet färgar av sig på kommande spel ty jag gillade det inte . Den där ombordstigningen via kanon var episk :) 09/01 Absolut. Många som inte gillar spelet på grund av att det är så repetitivt, inklusive mig själv. Width of an ocean, deep as a puddle stämmer ju in ganska bra. Men nu var det ju inte det som diskuterades heller. Vi diskuterade spelets framgång. Och visst... 09/01 Tittar man på det i stort har många (inklusive folk här på sajten) varit väldigt negativa till spelet. Ska dock också sägas att folk också blivit mer positiv med alla uppdateringar, men det finns fortfarande vissa som meme:ar om Sea of Thieves. 09/01 Tips till coachen: På en annan spelsida var det någon som föreslog att det skulle vara intressant om redaktionen även skulle kolla genom diverse achievements för spel om endast siffror för antal spelare sedan launch presenteras. Skulle ju vara intressan... 09/01 Vem är det du menar som vrider och vänder? Ser inget sådant i denna tråd. Det enda jag ser är en person som istället för att diskutera spelet klankar ner på andra användare som försöker diskutera spelet och dess framgång 09/01 Riktigt kul och unikt spel. Hur vissa än vrider och vänder på det för att få in det i sitt eget negativa, ängsliga narrativ så är 10 miljoner spelare en rejäl framgång! 09/01