Fyra månaders väntan är över.

Att spela Capcoms hyllade bestdräpare Monster Hunter: World på pc kräver tålamod. Det hann gå ett helt halvår mellan debuten på konsolerna och pc-releasen, och fyra månader har gått sedan expansionen Iceborne funnits ute till PS4 och Xbox One. Men i dag kommer det äntligen till pc också.

Steam uppger att det är ungefär tre timmar kvar innan det släpps, så antingen klockan 17 eller klockan 18 svensk tid om det stämmer. (Normalt Steam-releasetid är klockan 19. Men men.) Priset ligger på 40 euro och recensionerna slår till med höga eller skyhöga betyg. Så fram med betalkortet, det finns nya monster att dräpa!

Skicka en rättelse
Har platinum i flera av Ds spelen så ganska van vid utmanande bossar :) De som gör mig mer tveksam är nog hur "japanifierat" det är, men denna version av mhw verkar ju lite mer västerlänsk av sig, och av de jag ser av gameplay och walkthroughs skulle... 11/01 Jag köpte det till pc med. Första gången jag köpt spel till 2 plattformar. Men jag är ju också pc-main. Det var klart värt det och kommer inte gå tillbaka till mhw på konsol. Inte ens för att lira iceborn tidigare. Min dator är rätt kass men loading tim... 10/01 Personligen hade jag inte spelat denna typ av spel innan men jag triggas av loot och att jobba till sig bättre saker. Detta blev ett av mina favoritspel genom tiderna. Har du lirat souls-spel någonting? Är sådana spel i din smak får du lite igenkänning... 10/01 Helt ärligt ska jag nog inte skriva mer om saken då jag helt enkelt inte minns :) Funderar på att ladda ner det igen och testa lite. Sen är jag lite sugen på om det funkar i 4K, har för mig jag inte fick det att flyta sist utan fick köra på datorskärmen... 10/01 Har spelet till PS4. Spelade det en hel del men nu inte rört spelet på länge. Startat upp det några ggr men stängt snabbt av. Är ju en del att hålla reda på. Nu till min fråga. Är det värt att skaffa till PC eller bättre spara pengarna och nöta på konso... 10/01 Tack för förklaringen. Tror du man måste gilla en viss sorts spel för att uppskatta det ? Kanske ska ge det en chans även om det inte normalt är de typer av spel jag kör :) 09/01 Ja precis som en annan skrivare sa, ungefär 31 monster i Basegame sen gav iceborne till en 20 stycken ungefär i skrivande stund, sen monster som kommer efter release så runt en 5-6 till Expansionen är värt sitt pris till fullo. Det är väldigt mycket con... 09/01 Ja det gör det. Det är ett helt annorlunda spel från mycket annat. Att fånga monster kräver inte dyra mats, såvida du inte menar att man måste grinda ett par monster, uppgradera sin gear och ta sig till nästa? Det är hela grejen med spelet och är inte... 09/01 Jag gav det nog ingen ärlig chans men minns att det kändes överväldigande i början. Fånga monster var heller inte det lättaste och krävde dyra mats om jag minns rätt. 09/01 Det finns enklare vapen att använda som gör det lättare. Gällande items att hålla reda på är det inte mer än något annat RPG skulle jag säga. 09/01