Håller du med?

Metacritic har låtit sina besökare rösta fram de bästa spelen, filmerna med mera från det nyss avslutade 10-talet.

Flest röster fick The Last of Us, Naughty Dogs dystra skildring av den katastrofala epidemins härjningar. Zelda: Breath of the Wild kom tvåa, och Geralt och hans The Witcher 3 jobbade ihop till en bronspeng. Bästa spelet 2019 blev Resident Evil 2 Remake.

Så här ser Metacritic-läsarnas topp 10-lista ut:

  1. The Last of Us

  2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  3. The Witcher 3: Wild Hunt

  4. Red Dead Redemption 2

  5. Mass Effect 2

  6. Bloodborne

  7. The Elder Scrolls V: Skyrim

  8. God of War

  9. Grand Theft Auto V

  10. Dark Souls

På FZ lät vi medarbetarna lyfta fram sina fem favoriter från det gångna decenniet, en lista du tar del av här. Till årets spel 2019 korade vi Disco Elysium medan ni läsare gav guldet till Sekiro: Shadows Die Twice.

Skicka en rättelse
@Freakon: Snälla, orignal GOW gameplay var ju mkt mer unik än denna... I princip alla playstation exlusiva titlar spelas ju med exakt den värdelösa inzoomade kameravinkeln. Jag tror nog inte du spelade de andra GOW spelen. För om du älskade dom tidigare... 15/01 Jag ska kika, tack :) 15/01 Jag förstår, men håller verkligen inte med. God of war's utveckling står sig som den bästa utvecklingen av en spelserie någonsin i min bok. Helt otroligt att man kan ta ett så pass urvattnat koncept och sätta en helt ny standard i spelbranschen. Kärnan... 15/01 @Freakon: https://m.youtube.com/watch?v=tY6vIDCK7iQ kolla på denna så förstår du hur jag menar. 15/01 @Freakon: Jag menar god of war.. Och jag håller inte med alls.. Eftersom jag älskade dom andra GOW spelen så var detta en besvikelse då det inte längre känns som ett GOW spel. Dom har ändrat det för mycket, allt från combat till en story som inte passar... 15/01 Det är inte ens lönt att försöka kora det bästa spelet på en sådan tidsperiod, tycker jag. Last of Us är onekligen värt firande, men spelet går ju inte ens att jämföra med t.ex Witcher 3, då spelen är så olika. Bättre att nämna de som stack ut, vilket... 14/01 Håller på att spela igenom LoU: Remastered inför släppet av 2an och det är fortfarande absolut topp inom sin genre. Få spel har skapat så genuina känslor för karaktärer som LoU, där är Naughty Dog absolut starkast. RDR2 är en solklar etta för mig för... 13/01 Håller inte alls med. Jag gillade The Last of Us, men hade jag gjort en lista på typ topp 20 eller topp 30 bästa spel över årtiondet hade det nog inte kommit med. Det var ett bra spel men lämnade inte alls samma avtryck hos mig som det tycks ha gjort... 13/01 Menar du God of war eller Gears of War? God of war är ett sant mästerverk sett till alla faktorer. Alltså både teknik och allt annat. Story, dialoger, tempo, lore, karaktärsutveckling, gameplay, etc. 12/01 @Freakon: GOW var ju den största besvikelsen... kändes som en walking simulator med otroligt klumpig gameplay. 12/01