Skippar Sony den stora spelmässan för andra året i rad?

När Sony inte närvarade på E3 förra sommaren var förklaringen att de inte hade så mycket att visa men också att mässan behövde förändras för att möta en bransch i förändring. Det förstnämnda borde rimligtvis inte vara ett problem i år med ett stundande Playstation 5-släpp men det senare är inte lika lätt åtgärdat. Enligt de senaste ryktena kan därför Playstation skippa E3 för andra året i rad.

Uppgifterna kommer från sajten Videogamechronicles som säger sig ha källor nära företaget och deras närvaro på mässan i Los Angeles är allt annat än säker. Det kan också vara så att förhandlingarna dragit ut på tiden, påspätt av att organisationen bakom evenemanget drabbats av stora personalomsättningar.

Enligt samma sajt planerar därför Xbox sin närvaro på E3 utan att ha en sparringpartner i andra ringhörnan, vilket säkerligen underlättar då vi alla minns hur det gick när Sony höll sin presskonferens efter Microsoft år 2013 och kunde presentera både ett lägre pris och mindre krångel kring till exempel andrahandsförsäljningen av spel.

Skicka en rättelse
Mycket trist att de inte dyker upp. 14/01 E3 har ju tappat en hel del då anledningen till att det en gång skapades har försvunnit. Nu kan samma information skickas ut när som helst. 13/01 Senaste åren har det ju blivit standard med pre-E3 announcements någon vecka innan, vilket totalt förtar upplevelsen av att få feta reveals på respektive utgivares presskonferenser på E3. 13/01 E3 har haft sin storhetstid. 13/01 För mig som tänkt införskaffa Ps5, så påverkar detta inte mig alls. Som många säger liknar det mer uppesitterkväll med Bingolotto, vilket på alla sätt är en ren plåga att ta sig igenom. 13/01 E3 var ju stort på sin tid för att du hade alla tre giganter där som avtäckte stora spel- och konsolsläpp: Nintendo, Microsoft och Sony. Nu har ju Nintendo skippat E3 flera år i rad och nu verkar Sony haka på... Numera känns E3 lite som Video Game Award... 13/01 E3 är sämst nu mera... Besviken tbh. Började jätte bra sen dippa dom hårt och blev giriga Sony som sagt vann förra E3. Och då var dom inte ens med. Hahaha. Så illa börjar E3 att bli tyvärr. 13/01 Enligt samma sajt planerar därför Xbox sin närvaro på E3 utan att ha en sparringpartner i andra ringhörnan, vilket säkerligen underlättar då vi alla minns hur det gick när Sony höll sin presskonferens efter Microsoft år 2013 och kunde presentera både... 13/01 Håller med, fast det är ju spänningen i att se om det kommer något som man inte ens visste om att man ville se som är "grejen". 13/01 Känns lite arrogant om SONY inte dyker upp i år heller. E3 som är världens största spelmässa borde få fortsätta brinna starkt framåt i tiden och företagen borde uppmana till att få denna anrika mässa att fortsätta blomstra... Eller nåt sånt... ??? Bara... 13/01