När Sony inte närvarade på E3 förra sommaren var förklaringen att de inte hade så mycket att visa men också att mässan behövde förändras för att möta en bransch i förändring. Det förstnämnda borde rimligtvis inte vara ett problem i år med ett stundande Playstation 5-släpp men det senare är inte lika lätt åtgärdat. Enligt de senaste ryktena kan därför Playstation skippa E3 för andra året i rad.

Uppgifterna kommer från sajten Videogamechronicles som säger sig ha källor nära företaget och deras närvaro på mässan i Los Angeles är allt annat än säker. Det kan också vara så att förhandlingarna dragit ut på tiden, påspätt av att organisationen bakom evenemanget drabbats av stora personalomsättningar.

Enligt samma sajt planerar därför Xbox sin närvaro på E3 utan att ha en sparringpartner i andra ringhörnan, vilket säkerligen underlättar då vi alla minns hur det gick när Sony höll sin presskonferens efter Microsoft år 2013 och kunde presentera både ett lägre pris och mindre krångel kring till exempel andrahandsförsäljningen av spel.