Branschanalytiker: stämmer inte.

Det har kommit en rejäl dos rykten om nästa Assassin's Creed de senaste dagarna. Men frågan är hur mycket, om något, som är sant.

flera håll sägs att Amazon och Gamestop som hastigast listat Assassin's Creed: Ragnarok i sina butiker, men sedan tagit ner det. Det finns bilder som påstås visa spelet i nätbutikernas shoppar, men såvitt känt inte från någon betrodd avsändare och inga länkar till lagrad sökhistorik har dykt upp.

I 4chan-forumet har en anonym person publicerat mängder påstådd information om spelet, som även där sägs heta Assassin's Creed: Ragnarok. Det hävdas att det kommer avtäckas på ett Playstation-event i februari och att det släpps till pc, PS4, Xbox One den 29 september (en tisdag), och att det även kommer till PS5 och Xbox Series X (nästa Xbox-konsol). Huvudkaraktären sägs heta Jora och det talas om drop in-coop för upp till fyra pers. Vidare: tunga rollspelsinslag med karaktärer med olika egenskaper, vapenslitage och vapenuppgraderingar, klassbaserade skill trees, segling (med mer utforskande och färre strider), uppgraderat smygande, parkour med mera, med mera. Det finns också ett foto som påstås visa spelet, men det har internet grävt fram att det är fake: delar av bilden är inklippt UE4-artwork. Vilket inte ökar trovärdigheten för övriga uppgifter.

Ragnarok-ryktena står alltså och vinglar kraftigt, och branschanalytikern Daniel Ahmad ger dem ytterligare en knuff i ryggen. Han skriver på Resetera att alla nya läckor är felaktiga, och att spelet inte ens heter Ragnarok. Han hävdar att vissa uppgifter stämmer, men att det i stora drag är fel. Hur han kan veta det är en fråga om lämnas obesvarad.

For what it’s worth. All of the new AC leaks so far have been incorrect. It’s not even called Ragnarok.

Sure. Some of the details are right. Like improved combat or whatever. But in general they’re not that accurate.

Så få saker pekar på att de senaste dagarnas Assassin's Creed-rykten stämmer. Vilket givetvis inte utesluter att nästa spel faktiskt kommer handla om vikingar, och kanske också heta Ragnarok. Vi lär få anledning att återkomma till frågan.

Skicka en rättelse
Yes äntligen får vi riktiga assassins "Vikingar" speciellt när de gömmer sig bland klippor och sten och anväder sitt skägg som kamouflage (vit mossa) hugger någon stackare i ryggen med sin yxa. 15/01 "Assassin's Creed: Dynasty" - är något jag själv skulle vilja spela. Antagligen jobbade Genghis Khan på Abstergo Industries när de sysslade med hönor och getter. 14/01 Kan vara att man utforskar "viking world" som en outsider som ska för 511e gången hitta ett äpple som ett gäng helt nya antagonister på Abstergo återigen är ute efter för world domination. Så springer ett gäng barbarer tillsammans och stoppar detta i... 14/01 Nej snälla! Jag vill ha Rom vid dess storhetstid, Intriger med Senatorer och hoppa på Colosseum! PLEEEEEAAASE! 13/01 @Potatisbullen: Ahh, då låter e-type bättre i mina ögon. 13/01 Han gillar vikingar. Han syftar nog mer på att han kommer klaga på att allt inte är realistiskt ur ett historiskt perspektiv (att de har horn på hjälmar osv). 13/01 What Mortaigne said. E-Type gillar inte vikingar? Antar att det kan ses som nazistiskt, rasistiskt och fascistiskt i vissas ögon. Det är en intressant mytologi, likt den Egyptiska och Grekiska. :) 13/01 Ge mig vikingar för bövelen! 13/01 Jag är skapligt säker på detta, tänker inte gå in djupare på dettta dock. Men från vad jag hört så är detta nästa :) 13/01 Jag tror absolut att det är ett Assassin's Creed med nordisk mytologi och Vikingar. Anledningen är att de två tidigare spelen baserades på populära Egyptiska och Grekiska mytologier och har gått väldigt bra för Ubisoft. Sen är det nordisk kvar av de mes... 13/01