Det har kommit en rejäl dos rykten om nästa Assassin's Creed de senaste dagarna. Men frågan är hur mycket, om något, som är sant.

flera håll sägs att Amazon och Gamestop som hastigast listat Assassin's Creed: Ragnarok i sina butiker, men sedan tagit ner det. Det finns bilder som påstås visa spelet i nätbutikernas shoppar, men såvitt känt inte från någon betrodd avsändare och inga länkar till lagrad sökhistorik har dykt upp.

I 4chan-forumet har en anonym person publicerat mängder påstådd information om spelet, som även där sägs heta Assassin's Creed: Ragnarok. Det hävdas att det kommer avtäckas på ett Playstation-event i februari och att det släpps till pc, PS4, Xbox One den 29 september (en tisdag), och att det även kommer till PS5 och Xbox Series X (nästa Xbox-konsol). Huvudkaraktären sägs heta Jora och det talas om drop in-coop för upp till fyra pers. Vidare: tunga rollspelsinslag med karaktärer med olika egenskaper, vapenslitage och vapenuppgraderingar, klassbaserade skill trees, segling (med mer utforskande och färre strider), uppgraderat smygande, parkour med mera, med mera. Det finns också ett foto som påstås visa spelet, men det har internet grävt fram att det är fake: delar av bilden är inklippt UE4-artwork. Vilket inte ökar trovärdigheten för övriga uppgifter.

Ragnarok-ryktena står alltså och vinglar kraftigt, och branschanalytikern Daniel Ahmad ger dem ytterligare en knuff i ryggen. Han skriver på Resetera att alla nya läckor är felaktiga, och att spelet inte ens heter Ragnarok. Han hävdar att vissa uppgifter stämmer, men att det i stora drag är fel. Hur han kan veta det är en fråga om lämnas obesvarad.

For what it’s worth. All of the new AC leaks so far have been incorrect. It’s not even called Ragnarok.

Sure. Some of the details are right. Like improved combat or whatever. But in general they’re not that accurate.

Så få saker pekar på att de senaste dagarnas Assassin's Creed-rykten stämmer. Vilket givetvis inte utesluter att nästa spel faktiskt kommer handla om vikingar, och kanske också heta Ragnarok. Vi lär få anledning att återkomma till frågan.