Trots lansering av Playstation 5 väljer Sony att stå över för andra året i rad.

Ryktet visade sig vara sant, Playstation inte kommer att slå upp sin blå monter på E3 i sommar. Gamesindustry har fått ett uttalande från Sony som bekräftar att de för andra året i rad väljer bort branschmässan i Los Angeles.

– Vi har stor respekt för ESA som organisation men vi känner inte att visionen för E3 2020 är rätt för vad vi fokuserar på i år, skriver Sony i uttalandet.

Istället ska de enligt uppgift delta i "hundratals" konsumentinriktade evenemang under året och det spär på den kritik mässan har fått från flera branschjättar de senaste åren. EA har som bekant inte haft monter där på ett antal år och har istället arrangerat sitt eget evenemang i anslutning till E3, för deras konsumenter. ESA har kontrat genom att låta folk utanför spelbranschen köpa sig access till mässgolvet men det verkar alltså inte vara tillräckligt för Sony.

ESA säger i en replik till Gamesindustry att årets mässa kommer att vara "an exciting, high-energy show featuring new experiences, partners, exhibitor spaces, activations, and programming that will entertain new and veteran attendees alike". Vad det innebär rent konkret lär vi bli varse de kommande månaderna då vi också väntar oss att både Sony och Microsoft kommer att hålla egna evenemang för att visa upp konsoler.

Den väntade striden om uppmärksamheten mellan Playstation och Xbox på E3-golvet uteblir dock.

Skicka en rättelse
Jag tror helt enkelt att Sony inte vill vara med så små tillverkare som Microsoft på samma events. ;) 14/01 Trist att de inte dyker upp, det är roligare när de är på plats. Enligt Jason Schreier så ligger det bråk med ESA bakom alltihop. Handlar väl antagligen om pengar. https://twitter.com/jasonschreier/status/1216859022361550848 14/01 Tråkigt att det är så många som tycker att mässor och andra events är i det förflutna. Det är väl bra att det finns såna här evenemang för just det sociala biten, spel utvecklarna träffar sina fans och potentiella nya kunder. Blir lite mer real deal,... 14/01 Så kände även jag tidigare. Men allteftersom tiden gått och information finns tillgängligt i överflöd, dessutom med inslag av personer mer insatta i vad som faktiskt händer i bakgrunden så har e3 mest börjat kännas som en flerdagars reklamfilm. Skulle... 14/01 sony kommer vinna nästa konsollgeneration ändå så det kvittar egentligen om dom är med eller inte. 14/01 Så känner jag personligen inte själv. E3 Expo för mig är julafton på sommaren med smaskig information om vad som komma skall. Det är tradition för egen del sedan starten i mitten av 90-talet då jag var liten grabb på 10 år då man läste Super Power tidni... 14/01 Det tror jag inte. Inte när en ny konsolgeneration ska släppas samt dess spel. Kommer troligen bli större än förra året iaf 14/01 E3 är troligtvis usel ROI för Sony. Varför slåss om uppmärksamheten med alla andra när de kan köra sitt eget event innan eller efter och tekniskt sett få spelmedias (och annan medias) fulla uppmärksamhet vilket kan bidra till en större spridning av PR-m... 14/01 Aaah. Det är därför dom också säger att dom ska delta i hundratals evenemang under året. Varför är du så säker på att det handlar om pengar bara för att dom använder sig av de orden? Om jag inte minns helt fel så rapporterades det om att e3 endast var... 14/01 https://wccftech.com/sony-2018-19-financial-year-results/ Nej Sony kommer inte kånka.. 14/01