Ryktet visade sig vara sant, Playstation inte kommer att slå upp sin blå monter på E3 i sommar. Gamesindustry har fått ett uttalande från Sony som bekräftar att de för andra året i rad väljer bort branschmässan i Los Angeles.

– Vi har stor respekt för ESA som organisation men vi känner inte att visionen för E3 2020 är rätt för vad vi fokuserar på i år, skriver Sony i uttalandet.

Istället ska de enligt uppgift delta i "hundratals" konsumentinriktade evenemang under året och det spär på den kritik mässan har fått från flera branschjättar de senaste åren. EA har som bekant inte haft monter där på ett antal år och har istället arrangerat sitt eget evenemang i anslutning till E3, för deras konsumenter. ESA har kontrat genom att låta folk utanför spelbranschen köpa sig access till mässgolvet men det verkar alltså inte vara tillräckligt för Sony.

ESA säger i en replik till Gamesindustry att årets mässa kommer att vara "an exciting, high-energy show featuring new experiences, partners, exhibitor spaces, activations, and programming that will entertain new and veteran attendees alike". Vad det innebär rent konkret lär vi bli varse de kommande månaderna då vi också väntar oss att både Sony och Microsoft kommer att hålla egna evenemang för att visa upp konsoler.

Den väntade striden om uppmärksamheten mellan Playstation och Xbox på E3-golvet uteblir dock.