Organisationen bakom mässan gör uttalande.

I kölvattnet på Sonys bekräftelse om att Playstation inte kommer att närvara på årets E3-mässa heller, släpper nu organisationen bakom mässan ett uttalande. Som känns lite som ett halvhjärtat försök till skademinimering.

I sin pressrelease skriver nu ESA:
“E3 är ett nyckelevent som firar dator- och tv-spelindustrin och visar upp de människor, varumärken och innovationer som omdefinerar underhållning som älskas av miljarder människor världen över. E3 2020 kommer bli en spännande “high-energy”-show med nya upplevelser, partners, utställarområden, aktiviteter och program som kommer att vara underhållande för såväl nya som gamla besökare.”

Vidare pratar man att utställarna börjar få upp ögonen för deras “new activations”. Detta kan innebär att man, som vi rapporterade i september förra året, går mer och mer mot Gamescom-hållet, med fler biletter till privatpersoner med allt vad det innebär - Upplevelser och annat som tar fokus från långa kötider.

ESA, Entertainment Software Association, hade det inte lätt förra året. Förutom att namnkunniga bolag som Sony uteblev, lyckades man med konststycket att läcka personuppgifter på runt 2000 journalister, kreatörer och branschfolk, som hamnade på den officiella sajten.

FZ kommer såklart att bevaka årets E3 med oförminskat fokus, men det är verkligen upp till bevis för den anrika showen. Det blir spännande i juni.

Skicka en rättelse
Dem senaste åren har ju det bara varit Xbox som har varit spännande att se på. När både Xbox och PlayStation har haft E3 shower ändå. E3 kommer överleva att Sony hoppar av. Förra året bevisade det. 15/01 Kluven. Jag har aldrig suttit live och glott men gillade ändå uppbyggnaden och att glo igenom sammanfattningar och alla trailers efteråt. Samtidigt... Det känns ju som att många spel drunknar. Typ att Xbawx lanserar nått nytt Halo som jag skiter i men... 15/01 Jag hoppas de tre stora drakarna inte närvarar på e3 så de mindre utvecklare/indies får mer uppmärksamhet. 14/01 Egentligen gillar jag E3, det blir mycket snask på en gång och FZas bevakning är kanon. Jag gillar konceptet men jag håller med om att det verkar vara på dekis iom tapp som Sony. Något fel gör de. Det jag tycker är märkligt att titeln på ESAs statement... 14/01 Jag misstänker att Sony vill ha ett eget event i framtiden, där de kan presentera såväl spel som de nya filmerna de har för avsikt att göra i framtiden (Uncharted, Kojima etc). Det är väl ändå så att Sony är tillräckligt stora för att få uppmärksamhet... 14/01 Jag tycker E3 är skoj fortfarande. Massor av spel och info, intervjuer och artiklar under veckan från många håll! 14/01 För 10 år sen hade jag hållit med dig. Nu är E3 tråkigt och slöseri med tid, man vet allt i förväg idag ändå. 14/01 Låter som framtiden. Så varför inte? 👍❤ 14/01 Kanske dags för någon att köra igång en Virtuell spelmässa i vr istället? I typ Bigscreen VR/Rec Room/vr chat eller liknande? 14/01 De har tappat massor av förtroende från journalister, youtubers och andra online personligheter när de struntar i att säkerställa privat information trots att de blivit meddelade att information låg öppet. https://www.youtube.com/watch?v=aDflWZ1CbrA Sop... 14/01