I kölvattnet på Sonys bekräftelse om att Playstation inte kommer att närvara på årets E3-mässa heller, släpper nu organisationen bakom mässan ett uttalande. Som känns lite som ett halvhjärtat försök till skademinimering.

I sin pressrelease skriver nu ESA:
“E3 är ett nyckelevent som firar dator- och tv-spelindustrin och visar upp de människor, varumärken och innovationer som omdefinerar underhållning som älskas av miljarder människor världen över. E3 2020 kommer bli en spännande “high-energy”-show med nya upplevelser, partners, utställarområden, aktiviteter och program som kommer att vara underhållande för såväl nya som gamla besökare.”

Vidare pratar man att utställarna börjar få upp ögonen för deras “new activations”. Detta kan innebär att man, som vi rapporterade i september förra året, går mer och mer mot Gamescom-hållet, med fler biletter till privatpersoner med allt vad det innebär - Upplevelser och annat som tar fokus från långa kötider.

ESA, Entertainment Software Association, hade det inte lätt förra året. Förutom att namnkunniga bolag som Sony uteblev, lyckades man med konststycket att läcka personuppgifter på runt 2000 journalister, kreatörer och branschfolk, som hamnade på den officiella sajten.

FZ kommer såklart att bevaka årets E3 med oförminskat fokus, men det är verkligen upp till bevis för den anrika showen. Det blir spännande i juni.