Har utvecklingen fått en Mjölner i knät?

Nyss nåddes vi av beskedet att Final Fantasy VII Remake skjuts fram med mindre än en månad. Värre blir det för Marvel's Avengers som skulle ha släppts 15 maj men nu istället når oss 4 september. Orden från Crystal Dynamics-topparna Scot Amos och Ron Rosenberg är standard:

At Crystal Dynamics our ambition has always been to deliver the ultimate Avengers gaming experience. In order to achieve that goal, we have made the difficult decision to move the release date of Marvel's Avengers.

Därmed hamnar Avengers långt från spelvårens hårda konkurrens – nämnda Final Fantasy VII Remake, Doom Eternal, Half-Life: Alyx, Resident Evil 3, The Last of Us Part II, Cyberpunk 2077 – men å andra sidan hamnar releasen nu farligt nära nästa generations Xbox och Playstation.

De extra månaderna kommer Crystal Dynamics nyttja till att fokusera på puts och polering för att möta "de höga kraven fansen förväntar sig och förtjänar". Hypen kring Marvel's Avengers kom lite av sig i samma stund som det visades på E3. Det återstår att se om Square Enix och Crystal Dynamics kan tända lågan och kliva ur Marvel's Spider-Mans långa superhjälteskugga.

Skicka en rättelse
Det man har sett ser ju väldigt generiskt och trött ut. Samtidigt så har jag en strimma av hopp, det kan kanske blir bra ändå. Detta är det spel jag är mest kluven till för tillfället. Hoppas att jag har fel med det negativa och att det blir ett riktigt... 15/01 Vill gärna förtydliga att jag på inga sätt som helst är emot att ett företag vill tjäna pengar, annars kan ju företag med en gång lägga ner eftersom det är hela poängen med ett företag, det jag är emot är deras metoder, men det har vi redan diskuterat... 15/01 Tänka sig att ett spel företag som har ett stort F2P spel vill ha betalt för att fortsätta göra mera content för spelarna. Det är ju inte grattis att göra spel, kan tänka mig dom som jobbar Apex will ha betalt som alla andra jobb. WoW helt klart värt... 15/01 Det jag har sett har framstått som lika ointressant som filmerna. Dem är ju dock megasuccéer, så spelet kanske säljer som smör det med. 14/01 Har kört en hel del apex men har inte koll på vad skins kostar. Jag kör bara med de skins man tjänar in till genom att spela. Grejen är att det blir ju en ny möjlighet (om än med ett nytt ”coolt” namn) att ge ut gratisspel. När det gäller anthem så har... 14/01 Bara spelat apex och wow av dem du nämner, apex har väl fallit i den berömda ea-fällan? Där ett skin kostar nästan 100kr? Sen har du fin-fina spela som Anthem och Fallout 76 som fungerar som bara rackaren :| 14/01 Bra, då kanske de kan designa om karaktärerna. Captain America och Black Widow ser ju för jävliga ut. 14/01 Av det man har sett så ser det tråkigt ut. 14/01 Vad jag förstått så är det ett linjärt skitspel. Så håller med dig, kan lika gärna skippa att släppa detta. 14/01 Det är kanske sant, har inte stenkoll på det men om jag inte missuppfattat det hela så har gaas-modellen gett oss saker som apex, warframe, Path of exile, destiny 2, rocket league, Xbox gamepass, world of warcraft osv. Men jag är ärligt talat osäker på... 14/01