Combine in your face!

En av förra årets skrällar var utannonseringen av VR-spelet Half-Life: Alyx, Valves försök att sätta virtuell verklighet i blickfånget med hjälp av ett av världens mest kända spelvarumärken. Nu kommer mer info.

Det är kanalen Valve News Network som har fått tillgång till en serie bilder som visar flera olika scenerier, däribland vackert detaljerade Combine-trupper, headcrab-zombies och olika miljöer.

I samma veva tycks det också som om Valvse eget vr-headset Index sålt slut, och att det är oklart om flera enheter i handeln lagom till spelets release i mars. Som tur är har Valve sagt att man jobbar hårt på att få Alyx att fungera till samtliga headsets på marknaden.

Skicka en rättelse
Skillnaden är enorm. Vi kan ta en Shooter tex. Först spelade vi shooters sidscrollande, man hoppade och sköt sprang från vänster till höger eller så var det "topdown" Sen kom Doom så vi fick springa runt i "3d" Sen har det utvecklats till tex Battlefiel... 18/01 Låter flummigt men man måste uppleva det. Stereoskpiska illusionen som skapas gör att du "är där". Står du på toppen av ett fjäll upplever du känslan av höjd, ett monster som tornar över dig gör det på riktigt, saker kan attackera dig bakifrån, du kan... 17/01 @Zerovahamut81: Varför måste jag prova VR för att veta vad jag ger mig in på? I ett nötskal: inlevelse (skärmen omringar ens ögon) + headtracking. Vad mer? Jag är genuint nyfiken på att få höra vad exakt jag har missat som gör VR intressantare än vad... 17/01 @Molotov: Motståndare? Nä. En simpel människa är nog mer korrekt av en beskrivning. Att behöva spendera tusenlappar för att öka inlevelsen är ingenting för mig, helt enkelt. 17/01 @banzeken nej det låter fortfarande inte som du har provat men each to his own. Happy gameing och trevlig helg! 17/01 @Banzeken visst man kan tycka som man vill men att nya handkontroller, tangentbord och möss eller Razer hydra på nå sätt skulle vara nån form av ersättning till VR med samma upplevelse, då är man ute och cyklar. Men men du säger ju själv att det inte... 17/01 När jag vill spela ett spel efter en jobbig dag så slår jag mig ned på mitt arsle, lägger mina händer runt en kontrollenhet och spelar i lugn och ro. Att sätta en jävla hjälm på huvudet och se ut som en idiot med mitt huvud fladdrandes överallt är inte... 17/01 @Zerovahamut81: VR erbjuder i princip endast headtracking som använder ens eget huvud istället för en kontrollsticka eller annan styrenhet på en handkontroll/dosa för samma funktion. Dubbla rörelsekänsliga kontroller (se t.ex. Razer Hydra) är det som... 17/01 Har du ens provat VR? 17/01 Jag sitter på Xbox och kommer nog inte skaffa PC plus VR inom en snar framtid. Men det är jäkligt kul att Valve kommer med ETT NYTT SPEL. Jag hoppas det mottas väl och att dom kommer fortsätta med fler spel. (för att jag ska skaffa VR krävs det ett nytt... 16/01