I och med säsong sex av Player Unknown’s Battlegrounds, får vi en helt fräsch karta, nya vapen och några spännande nya spelelement. Karakin är en liten karta på 2x2 kilometer som enligt utvecklaren ska kombinera “nerven i Miramar med tempot i Sanhok”.

64 spelare ska “samsas” på den lilla ytan, och till sin hjälp har de bland annat sticky bombs som kan förstöra delar av väggar och golv, så kallade breach points. Detta öppnar upp för nya taktiker för både anfallare och försvarare.

Men än mer spännande är de nya Black zones som introduceras. Zonerna är till för att få spelare att lämna ett område och ge sig ut i osäkerheten. När man hör en siren är det nämligen fara på väg, då zonen kan jämna hela byggnader med marken. Eller lämna dem orörda. Det är helt slumpmässigt.

Nytt för övriga kartor är bland annat det nya flyfordonet Motor Glider, en tvåsitsig maskin som bokstavligen kan ta fighten till nya höjder.

Snökartan Vikendi har fått flytta på sig för att lämna plats åt nykomlingen. Nya kartan är nu på testservern. Ni kan läsa alla patch notes för uppdatering 6.1 hos Pubg.