Playstation + pc = sant?

Det kraftigt hyllade PS4-spelet Horizon: Zero Dawn kan vara på väg till pc. Det ryktet dyker återigen upp (det var uppe redan i december förra året), och denna gång säger källor till Kotaku att Guerrilla Games actionrollspel släpps till Windows-datorer någon gång i år. Källorna beskrivs som "personer nära Sony" och är anonyma eftersom de inte har tillåtelse att tala om saken, skriver siten.

Om uppgiften stämmer kan det vara början på en mycket intressant framtid för pc-spelare. Sony har ju en rad riktigt, riktigt bra PS4-exklusiviteter i bagaget eller på gång – God of War, (snart) två The Last of Us, Spider-Man och Uncharted. Och Death Stranding kommer ju till pc framåt sommaren – ett första steg bort från Playstation-exklusivitet.

Om Horizon blir det andra börjar man ana ett trendbrott, förmodligen påeldat av det faktum att Microsoft låter sina spelköpare köra MS-spel både på Xbox och Windows 10.

Tack till f0rsakn, Fezk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
@Nomman: Jo jag ska! Försöker peppa mig varje helg men hela tiden annat i vägen. 18/01 Ja absolut älskar min ps4 men går det köra alla spel på pc så lägger jag hellre pengarna på ett fett grafikkort en på ps5 och xbox 18/01 Kör det nu (NU säger jag!)! För bra spel för att ta risken att glömma! 18/01 Exakt! :) När vi slipper "tvång" att köpa konsol, så kan vi köpa de just för sina positiva egenskaper. Sony kan tjäna mer pengar och sälja spelen till fler. Win-win för alla. 17/01 De flesta bolag tjänar mer och har generellt betydligt högre vinstmarginal på mjukvara och tjänster än på själva hårdvaran; tror det är detta som Microsoft, och nu även Sony insett. Detta är nog logiskt och strikt affärsmässigt tänk (de gör inte detta... 17/01 Exakt. Är ju bara positivt om man kan köpa ett spel, och sedan hoppa mellan att spela på konsol och PC. Tycker Microsoft lyckats grymt smidigt här, och bara positivt för PS-användare att de får samma möjlighet. Dessutom även bra för Sony (och deras spel... 17/01 Dom får gärna släppa alla sina "exklusiva" titlar på PC också,mig gör det ingenting om det tar ett år eller två extra :) 17/01 Låter nice alltid velat spelat det sen jag såg grafiken, dreglade i princip. Borde vara lätt att porta över till vulkan från opengl så det borde gå snabbt. Fattar inte varför dom inte använder vulkan från början på ps4. 17/01 Arkitekturen är liknande ja, fast det behöver göras en konvertering till DirectX och/eller OpenGL, det arbetet är rätt mastigt att göra oavsett vilken motor de använder sig av. Däremot så med tanke på hur lika en PS4:a är till en PC så behöver de inte... 17/01 Tycker att deras nya inriktning är najs. Vill inte behöva köpa två konsoler för några få spel. God of War, Uncharted 4 med fler via PS Now(och förmodligen många fler kommande) och sen vissa titlar som är lättare att porta som det här som renodlat PC-slä... 17/01