Minst 10 tidsexklusiva första halvåret.

Google Stadia har fått beröm för hur smidigt det funkar att streama spel. Samtidigt är spelutbudet magert – två månader efter premiären finns bara 26 spel att köpa. Men det kommer bli bättre. Google lovar att släppa minst 120 spel till Stadia under 2020. Man strävar efter att "fler än 10" av dessa enbart ska finnas till Stadia när de släpps. Tidsexklusiva, alltså.

Nästa storspel till Stadia är Doom Eternal, som släpps till både den och andra plattformar (pc, Xbox One, PS4) den 20 mars. Sen är det rätt oklart med releasedatum, men vi kan nog räkna med att Google slår på stora trumman för både spel och datum.

Annat på gång till Stadia är 4K-stöd när man kör Stadia i webbläsare, att kunna köra Stadia-kontrollen trådlöst också på "webben" (med Chrome), utökad röststyrning med Google Assistant och möjlighet att köra Stadia på fler Android-mobiler. Dessa saker ska adderas inom tre månader, är tanken.

Sedan premiären har Stadia uppdaterats med röststyrning, totalt sex Pro-spel, möjlighet att köra Stadia med alla Chromecast Ultra-enheter, achievements, med mera.

När gratisversionen av Stadia kommer finns det inga uppgifter om än.

Skicka en rättelse
Lirar trådlöst hemma. Har 100/100. Fungerar klockrent. Spelat mestadels Tomb Raider och Destiny 2. Spelar även en del med Chrome på Linux, med tangentbord och mus. Trådad anslutning på datorn, dock. Fungerar också riktigt bra. Väldigt imponerad av tjäns... 19/01 Ja, jag hade liknande tanker. Det Stadia vill åstakomma måste vara svårt angående scaling, typ, för lite/för my cket hårdvara vs spelare som kommer och går och kanske tom överger. 19/01 När Stadia funkar som bäst, och med rätt sorts spel, har tjänsten stor potential att ersätta konsoler i många hem. Men många här på FZ är rätt krävande spelare, som redan äger konsoler eller bra speldatorer. Där är den inte lika konkurrenskraftig, speci... 18/01 Har kört Stadia en del och är inte speciellt känslig vid latence så för mig är detta ett perfekt sätt att kunna spela snygga spel utan att lägga ut en massa pengar på att uppgradera datorn eller måste nöja mig med kontroller för vissa spel när man kör... 18/01 Om man märker av lokal streaming så är nog streaming över nätet ingen hit. Så länge Google inte utvecklar det där smarta sättet att "förutse" knapptryckningar. Jag tror det är bäst om man spelar med en gamepad. 18/01 Den lansering man har gjort kan man nog betrakta som en beta-test. Innan man har kapacitet att ta emot betydligt fler användare samt finns i fler länder så ser man kanske inte så stor mening med mycket marknadsföring. 18/01 Jag är förvånat över att jag inte ser ngn reklarm alls. Lite vid lanseringen, men annars, ingenting. 18/01 Sista rycket. 17/01 Nej, det är nog bottenrekord (eller väldigt nära iaf). Tror tom. floppade Dreamcast hade fler AAA-titlar. 17/01 Jag är mycket nöjd med Stadia, tomb raider spelen är mycket snyggare än på Xbox One (ej X) och jag har inte märkt av något lägg eller latency. Att det finns så få spel är väl ganska vanligt i början på en ny plattform. Men det stör mig inte så mycket.... 17/01