"Branschens sämst bevarade hemlighet just nu."

Sony skippar E3 i sommar (också) men då Playstation 5 kommer att släppas lagom till julhandeln behöver man ju dra igång det stora PR-maskineriet på något sätt. 2013 premiärvisades Playstation 4 under ett februarievent, en historia som enligt rykten kommer återupprepas.

David Jaffe är känd som mannen som skapade God of War och Twisted Metal, och enligt en tweet från honom är premiärdemonstrationen av Playstation 5 "mindre än fyra veckor bort". Jaffe klargör inte hur han vet detta, men säger att detta ändå är något som alla redan "vet".

I want to say it's the worst kept secret in games right now. February reveal like they did for PS4.

Huruvida Jaffe har rätt eller fel behöver vi inte vänta alltför länge på, för händer PS5-avslöjandet inom fyra veckor är det under första halvan av februari det ska ske. Vi håller er förstås ajour.

Skicka en rättelse
Har det inte gått fyra veckor snart. Otålig! 😂 26/01 Det billigaste grafikkortet med ray-tracing kostar idag 4000kr och dom flesta verkar tycka att prestandan är extremt låg. Att dom flesta GPU:er skulle stödja det snart har jag svårt att se, med tanke på att toppkorten har svårt att driva ray-tracing i... 20/01 Varför skulle rey tracing vara väldigt dyrt för en konsol? Är ju något som de flesta gpuer kommer stödja snart. 19/01 Dom kommer inte att släppa mer än en version i början. Detta är nog också för att få ner produktionskostnaderna i standard modellen och för att senare släppa ett Pro. Som kommer att spöa Series X, då den förmodligen släpps 2-3 år efter PS5. Kommer förmo... 18/01 Tror det kommer bli en dyr historia. Sa de inte vid något tillfälle att det ska vara en konsol utan blu-rayspelare? 18/01 Återstår att se om de visar upp själva konsolen eller bara handkontrollen som 2013, då. 18/01 Dom var det förr, men dom slutade med det förra generationen. PS3 gick dom rätt mycket back med, men antagligen lite plus på PS4. Nu så har dom lite press på sig så jag hoppas att dom väljer att gå lite back eftersom att SSD och ray-tracing är väldigt... 17/01 Playstation varumärket tjänar in pengar från alla möjliga olika kanaler, inte bara konsolen. Spel, exclusiviteter, tillbehör, deals, och merchandise. Alla de kanaler är antagligen uppräknade i budgeten, och det finns några riktiga ljushuvuden där. Jag... 17/01 Han säger även detta på Neogaf - "But to be clear, this was just me making assumptions based on the rumors that are flying online about the Feb reveal AND the fact that PS4 had the big Feb reveal in NYC. I have ZERO inside info on this and, honestly,... 17/01 Tippar på 4999:- för standard 6599:- för "pro" (kommer köpa "pro" förmodligen). Gta VI och nytt God of war som release titlar, Elder scrolls 6 i början på februari 2021. (Drömmer) 17/01