"Det är dags att återvända."

Att Larian, gänget bakom 10-talets svar på Baldur's Gate (Divinity: Original Sin-spelen), är studion som ska göra Baldur's Gate III borde vara bra för att vara sant – men sant är det definitivt.

Vi har hittills bara fått en filmisk trailer och kryptisk info, men kanske är 27 februari dagen då vi äntligen får se gameplay från Baldur's Gate III? Ett kort filmklipp målar i alla fall upp datumet som viktigt för spelet. Filmen är (givetvis) gameplay-fri men vi får bland annat se snabba klipp från motion capture och fotografering av sagolika landskap. Allt detta ackompanjeras av ett citat från ikoniska Baldur's Gate-karaktären Volo, innan man slutligen frestar med datumet 27 februari.

There've been many developments since last you were in Baldur's Gate my friend. It's time to return.

Skicka en rättelse
Fullkomligt älskade DOS1-2. Larian kan verkligen fånga känslan av att man som spelare är i världen och att man kan påverka den. 18/01 Mjo infinityspelen ser ju ut som de gör för att de är gjorda år ~2000. Ett modernt Baldur's Gate måste vara fräsigare än infinitykopiorna som släppts på senare år. Hoppas Larian kan leverera på episk fantasykänsla och ton, världsbyggande samt story. Tyc... 18/01 Kan bli hur bra som helst. 18/01 @bond12: de körde på fig, så det är ganska väldokumenterat att pillars 2 floppade. Paradox har också sagt att tyranny inte gjorde bra ifrån sig. 18/01 Inte direkt förvånade efter första trailern de visa med en mindflyer invasion. 😂 18/01 Allt är ju relativt, alla de spelen har ju fått bra betyg ändå och att bli uppköpt av MS behöver inte nödvändigtvis betyda att de har floppat. 18/01 @bond12: både tyranny och poe2 var kommersiella floppar till den grad at ms kunde köpa studion. tow var bra, men inte i närheten av samma metacritic som dos 2. dessutom släpptes det ju långt efter den tid då ett bg3 pitch var aktuellt. Känns även som... 18/01 Obsidian som inte levererat? The Outer Worlds, Pillars Of Eternity 1&2.... 18/01 Mycket optimistisk inför detta. Ska NÅGON extern studio klara det så är det väl Larian i dagsläget. 17/01 Även om larians spel har en annan ton och stil så gör de ändå riktigt bra spel. Det enda alternativet är väl obsidian, och de har verkligen inte levererat de senaste åren. 17/01