Den nya delen i utvecklardagboken bjuder även på nytt gameplay.

Microsoft Flight Simulator är inte bara ett av de snyggaste spelen vi sett, utan verkar även lägga en hel del krut på att ljudet ska bli så verklighetstroget och mångsidigt som möjligt, vilket säkerligen kommer få sim-entusiasternas motorer att varva upp.

I det femte avsnittet av spelets utvecklingsdagbok talar man om just ljudet och hur man byggt ett sofistikerat system där ljudmotorn har tillgång till alla simulationsvariabler för att skapa en dynamisk ljudbild. Om vinden börjar bli starkare kommer vi med andra ord att inte bara känna det, utan även höra det.

För att säkerställa att planen låter som de ska har man besökt flygplanstillverkarna och spelat in de faktiska ljuden på plats i 16 olika kanaler för att fånga specifika ljud från bland annat propellrar, jetmotorer, avgasrör och givetvis inifrån cockpit.

Man lovar dessutom att spelare kommer ha tillgång till systemet för att kunna modifiera och till och med lägga till egna ljud.

Skicka en rättelse
@Jonny Myrén: mmmm, det är coolt. Jag är lite känslig när det gäller joystick, haha, för att jag är också intresserad av DCS så det måste bli Logitech x59, tror jag den heter. Ska kolla närmre releasen. Alltså, flyga över Himalayas vore totalt det coola... 21/01 I stand corrected! 20/01 Man undrar ju vilken burk som kommer krävas om man vill köra i VR med bra flyt och upplösning... 19/01 Njae, inte helt rätt. Gällande större civila jetmaskiner använder Boeing (https://www.youtube.com/watch?v=RAWoOdDEpno)och Embraer yoke medan Airbus kör med sidestick (joystick) (https://www.youtube.com/watch?v=K5V-vMlL-Cs). Äldre passagerarjet har som... 19/01 gggaaah,, grrrr,,, mmpf, dregel.... 19/01 Man ryser vid blotta tanken. Kommer bli så grymt, måste bara damma av min gamla joystick. 19/01 Ser riktigt mycket fram emot detta spel, kommer vara många timmar av underhållning, kommer också vara häftigt att uppleva den fotorealistiska världen de har skapat, får se hur mycket de har återskapat, kanske kan man besöka sitt förra jobb med en surpri... 19/01 Han som pratar, är han fransk eller? 19/01 TL;DR: köp en billig joystick om du flyger lite, en bra joy om du flyger mycket och en yoke om du bara flyger mycket civilflyg. Om man ska vara hardcore så ska man ha en yoke (https://en.wikipedia.org/wiki/Yoke_(aeronautics)), inte en joystick (https://... 18/01 @Jonny Myrén: Wow. Att flyga med VR medan det regnar och du är över bergen. Oslagbart. Vad bra, då kan man verkligen satsa på detta isåfall. 18/01