Viktoriansk steampunk även till nästa generation?

The Order 1886 var omdiskuterat, även om alla var överens om att det var en bra reklampelare för PS4:ns grafiska muskler. Ready at Dawns viktorianska steampunkäventyr fick dock däng för kort, repetetiv gameplay och för många, långa transportsträckor. Nu ryktas det att studion jobbar på en uppföljare - till PS5.

Det är på Neogaf som tipsaren OsirisBlack skriver om möjligheterna för en tvåa. OsirisBlack har tidigare läckt PS4-info som visat sig stämma. Utan att nämna The Order 1886 vid namn så indikeras det i flera inlägg att en så kallad "vertical slice" har visats upp, och innehållet beskrivs i detalj. Bland annat kan vi läsa om karaktärsmodeller, ljussättning och fysik.

Här är ett utdrag ur texten:

“Man walks into a dimly lit room, light bleeds across the room from a shoulder mounted communication device. It is the most light in the scene. There is a light mist and sparks spew from a torn electrical wire tossing light and particles around as the man cautiously makes his way across the room. His boots leave prints as he walks across the polished floors the dim light showing his reflection in the floor.”

Det här är såklart ett rykte, men om någon trollar oss så är det i alla fall ambitiöst gjort. Kolla in originaltexten här.

Skicka en rättelse
Kostar det bara 89 kr, det var ju rätt billigt. Har velat spela igenom detta igen då jag gjorde misstaget att sälja mitt ex av någon dum anledning. Men har hittills bara hittat exemplar i retail för över 200 kr och då blev jag inte lika sugen. Men 89... 20/01 60fps utan QtE och det kan vara intressant 20/01 The Order 1886 var sjukt snyggt. Nästan overkligt, få spel har matchat det på konsol sedan dess. Men spelmässigt var det en smärre katastrof. Det var mer interaktiv film än spel, hade menlösa och enformiga strider och berättelsen var seg. Om de kan lära... 20/01 JA! Fan vad bra; jag var så jävla besviken över att det verkade som att alla möjligheter till en uppföljare var försvunna efter all den kritiken. Stämningen i det spelet är tjockare än honung. Hoppas detta stämmer. 20/01 Skulle man göra ett helt fullängds-spel den här gången, kan det nog bli riktigt bra. 20/01 Otroligt bra grafik men löjligt dumma fiender och AI. Tror Commodore 64 hade bättre AI och bättre algoritm för motståndarnas rörelsemönster. :) 20/01 Jovars, snyggt som fan var det och om det är det enda som man bryr sig om i spel så javisst då var det väl bra antar jag. Annars tyckte jag att det var fruktansvärt mediokert, kanske en av de största besvikelserna den här generationen (av PS spel då all... 20/01 Undrar dom kommer bullshita med cinematisk fps igen :) 20/01 Finns inte några transportsträckor i detta spel, sen beror de väl på vad man gillar. Jag kan tex spela Dead Space hela dagen, någon annan kanske tröttnat efter nivå 1 för att nivå 2 är lik... 20/01 12K Ultramastodont i 12 FPS 20/01