Siten säljer ddos-prenumerationer.

Ubisoft har lämnat in en stämningsansökan mot personer bakom en site som ger möjlighet att ddos-attackera flera spel.

Ett antal människor spridda över världen anklagas för att ligga bakom siten, som säljer prenumerationer som gör det möjligt att skicka ddos-attacker mot bland annat Rainbow Six: Siege, rapporterar Polygon. Spelet har upprepade gånger utsatts för ddos-attacker, med lagg eller serverkrascher som följd.

Ubisoft kräver att domstoler stoppar siten och att de ansvariga ersätter företaget för de kostnader man haft på grund av attackerna. Siten uppges ta 30 dollar (knappt 300 kronor) för en månadsprenumeration eller 300 dollar (knappt 3 000 kronor) för en livstidsprenumeration.

Attacker av denna sort är ofta belagda med hårda straff. I somras dömdes en 23-årig amerikan till 27 månaders fängelse och 95 000 dollar i böter (drygt 900 000 kronor) för attcker mot Daybreak Games, Battle.net med flera.

Skicka en rättelse
Ge dom ett rejält långt fängelsestraff och skyhöga böter. 20/01 Man förstår ju varför dom gör det. Dom tjänar nog en rejäl slant. Fortfarande omoraliskt och helt rätt med böter och stämning. Men tycker inte 2 års fängelse känns rättvist. 20/01 De tillhandahåller ju bara en tjänst 20/01 Bara stämma? Det borde väl vara olagligt i en stor del av världen kan man tycka. Det är en sak att tillhandahålla en tjänst man kan använda för att kolla säkerheten på sitt nätverk, och för att använda en sån tjänst borde man vara tvungen att bevisa att... 20/01 @spikes: Ok tack, då finns det i alla fall en "rimlig" förklaring. Även om nu tilltaget är skitstövelbeteende ändå. 20/01 Det finns väl nytta med att ha tjänster som kan göra DDos mot olika tjänster för syftet att testa men de som tillhandahåller sådana tjänster bör ju ha någon form av kontroll på att det inte missbrukas. 20/01 @conthox: Dom DDoS'ade folk som var i deras games i ranked för att dom skulle dropppa ur gamet och dom själva automatiskt vann... 20/01 "Men det är ju inte samma sak...." 20/01 Själva tjänsten i sig (DDoS kan användas till tester av ex. redundans och blackhole routing - användbart för bl.a. CDN) är väl en sak om den *enbart* används av white hats i legitima syften i samråd med inblandade parter, lagom långt från vad det här... 20/01 Bra! Stäm cyberterroristerna. Det handlar inte om ett "i tripped, fell and landed on his dick" utan fullt medvetna angrepp på företag för att drabba dem och de som nyttjar företagets produkter. Ibland även med utpressarmotiv. Fullt medvetna handlingar... 20/01