Kan vara rykten, kan vara sant.

Det har dykt upp nya uppgifter om hårdvara och utformning av Xbox Series X. Sant vet vi inte, så ha saltkaret redo.

Till att börja med har det på Resetera och Neogaf dykt upp foton på Microsofts nya konsol. Bilderna visar en prototyp, men rimligen är det väldigt lik den färdiga versionen. Vi får se maskinens fram- och baksida, och den senare visar vilka portar den har: två USB A-portar, och ehternet, HDMI, ström och optisk ljudutgång. Ytterligare en USB-port återfinns på framsidan. Det rektangulära, långsmala hålet i mitten spås vara specifikt för debug-maskiner, och ska inte finnas på de färdiga maskinerna.

På annat håll, närmare bestämt hos Digitimes, säger man sig veta att Microsoft kommer använda en SSD-kontroller från Phison, och gränssnittet PCI Express 4.0. Maximal läs- och skrivhastighet spås bli 3,6 respektive 2,2 GB/sekund, och en största lagringskapacitet på 2 terabyte, uppger Wccftech. Uppgifterna är inte officiellt bekräftade, så ta dem inte för sanning riktigt än.

Skicka en rättelse
Precis, tror det kommer bli som en cache. När man startar ett spel så förs det över från vanliga disken till cachen och sedan läser konsolen därifrån medan man spelar. 23/01 Inget snygg-Henke skulle ha i sitt vardagsrum med andra ord. https://i.pinimg.com/originals/07/55/58/075558137c151ea367aa82547a99e2f2.png Well, vi har ju haft mekaniska diskar i våra spelkonsoler så den upplevda skillnaden kommer att vara enorm. Även... 22/01 verkligen en ful box minsann.. 22/01 Om (stort om) det skulle sitta en sådan i PS5 lär den kombineras med en vanlig HDD eller SSD. Det senast spelade finns där och om man startar något annat flyttas de mest nödvändiga filerna in först för att man snabbt ska kunna starta och sedan flyttas... 22/01 Synd att det bara skulle få plats ca 1 modernt spel på den ssd:n. 22/01 Tappar du den där på foten, då är det kört. 22/01 Sony har dock utvecklat en egen teknik som de tänker lansera i år som tydligen ska vara extremt snabb. Många bedömare verkar dock anse att det skulle vara på tok för dyrt för att stoppa in i en konsol redan nu. Cerny har i och för sig sagt att lösningen... 22/01 Låter rimligt. Tycker det är kul att både Sony och Microsoft har hypat sina SSD:s som om de skulle vara helt sinnessjukt snabba även med dagens mått, men det har ju varit uppenbart länge att det är en standard NVMe på ~3 GBps. De kanske har optimerat... 22/01 Batteriet som har expanderat ;) 22/01 Redan dammig! :D Den där rundningen på undersidan ser lite knepig ut utan några "fötter" som når lägre? 22/01