Geralt of Streamia.

Netflix har skickat ut en jublande pressrelease om läget för företagets produkter. Där fastslår man att tv-serien The Witcher slår nytt rekord. Första avsnittet släpptes i december, och berättelsen om Geralt kallas den största nya tv-serien någonsin.

76 miljoner konton ska ha sett serien under dess fyra första veckor, uppger företaget, som inte missar chansen att berätta att succén dragit upp intresset för spelen, böckerna och även fött en musikhit. Men – man använder en ny mätmetod, som med stor sannolikhet skruvar upp siffrorna och därmed devalverar värdet av "störst". Med den nya mätmetoden räknas två minuters tittande som en tittning, medan den gamla metoden krävde att man såg 70 procent av ett avsnitt, skriver CNET.

Hursomehelst har The Witcher-serien fått fina omdömen av tittarna, och lett till att The Witcher 3 satt nytt personbästa i antal samtidiga spelare på Steam.

Säsong två av The Witcher-serien ska komma 2021, är det sagt.

Skicka en rättelse
3/5 är ju ett betyg att vara nöjd över, inget buttert över det! 23/01 Samma som med Game of Thrones för mig, började väldigt intressant o sedan gick det nedåt. 23/01 Förväntade mig att serien skulle vara en 2/5 eller 3/5 innan jag tittade. Gick snabbt till 4/5. Nu efterhand så kan jag rätt bekvämt säga 5/5. Jag är supernöjd helt enkelt! 23/01 Eller hemlöshetssiffrorna. Bara sopa undan allt under mattan så ser det ju ganska så bra ut rent statistiskt! 23/01 Dock måste dom göra något åt intromusiken. Har man sett en serie och inte kommer ihåg, inte ens det minsta, hur introlåten går. Då är det "meh". 23/01 Lite som när SJ för några årsedan började räkna bort förseningar under 5 minuter. Schillevippen, så minskade förseningarna. xD 23/01 Icke! Vilka fantasy-serier på Netflix dräper The Witcher? Rätt alternativ är 5 av 5. 23/01 Någon som vet vilken mätmetod konkurrenterna har? Älskar för övrigt att så många här är med mig i 3/5-träsket. Buttra gubbar o gummor, unite! 22/01 Jag tror också att de flesta som kollat har sett mer än 2 minuter av ett avsnitt, men definitivt inte alla. Nu var kanske inte det gamla "70% av ett avsnitt" helt ärligt heller men betydligt mer ärligt för att påvisa intresset än "2 minuter". Det är ju... 22/01 Kanske om man mätte 2 minuter en viss bit in i ett avsnitt, typ hur många konton tittade på minut 38-40. Nu blir det ju så att man mäter även dem som slår på första avsnittet och sen stänger av det för att de tycker att det bara är skit. Skumt system,... 22/01