Detta hävdar pålitlig Resi-källa.

Resident Evil har gjort en rejäl uppryckning på senare år med Resident Evil 7 och Resident Evil 2-remaken, och sannolikt fortsätter segertåget i april med remaketrean. Kanske ska du passa på att njuta för enligt Aestheticgamer Capcom rebootat utvecklingen av åttonde delen.

Ryan, som är hans förnamn, var en av de första som läckte korrekt info om Resident Evil 3 vilket stärker trovärdigheten. Enligt en rad tweets från honom är Resident Evil 8 åratal bort.

There was a version of RE8 that was in development since late 2016, though it went on pause during 2017 due to needing more hands on for RE7's DLC and RE2 (which was behind schedule at the time). Still, there was an RE8 version that was in the works for a few years.

Det här spelet ska dock ha rebootats för "6–7 månader sedan" och nuvarande Resident Evil 8 ska således inte ha varit under utveckling särskilt länge. Vi ska inte få fler remakes under de kommande åren, men andra Capcom-spel ska rebootas i RE Engine "i samma anda som RE2 och RE3". Låt oss hoppas att detta mynnar ut i ett spel som lystrar till Dino samt Crisis...

Aestheticgamer hävdar dock att det kommer att släppas ett Resident Evil under 2021, men detta kommer alltså inte vara del åtta eller en remake. Det återstår att se vad vi får – eller inte.

Skicka en rättelse
Påminner lite om RE4 som dom scrappade och gjorde om helt. Tror det gick sex år mellan att dom utannonserade att dom jobbade på en uppföljare till att dom faktiskt släppte det. 23/01 Fast de rebootade ju i princip förra gången med sjuan, och gick tillbaka till mer klassisk survival horror. 23/01 Håller med dig, men jag tycker den där mutationsskiten redan började balla ur i 3an. Gillade mer 1 och 2 för den där krypande skräcken som fanns med zombier, är inte fan av mutatanter och tentakelmonster som började ta över från och med 3an. Sen är 4... 23/01 Re5 tyckte jag var okej. Men Re6 däremot var skit. 23/01 Låter bra att dom rebootar re spelade sista re jag spelade var 5an och tyckte det bara var för mycket olika mutationer för att inte tala om den där förbannade wesker som dom har gjort alldeles för stark och alldeles sönder muterad så det är bra att dom... 23/01 Hoppas att Resident Evil fortsätter i samma still som RE2 och RE3 remake. 22/01 Hah du har rätt blandade ihop resident med residence men min poäng håller fortfarande :) 22/01 Ska vara lite petig här, men man kan inte vara i en "resident". Tror du tänker på "residence" vilket kan betyda typ ett hus. "Redident" betyder ungefär "bosatt". Så "resident evil" betyder alltså nåt i stil med "bosatt ondska". 22/01 Jag menar man var i en resident fylld av evil folk. Om man ska gå enligt titeln så var ju detta nog det mest Resident Evil någonsin. Sen var det inga zombies med men hela grejen med RE serien är väl mer att det är "biovapen" det handlar om och inte "zom... 22/01 Ja 2an remake är helt fantastiskt. Ja det är en smart ide. Dock tycker jag RE inte är ett fps spel. Utan ska vara 3rd person. 22/01