Ska göra det billigare för nya spelare.

Att som nybörjare ta sig in i Europa Universalis 4 så här sju år och ett snudd på oräkneligt antal expansioner efter premiären, är varken enkelt eller billigt. Paradox testar nu ett sätt att förenkla för nykomlingar.

Häromdagen smög man ut en liten patch till vissa spelare, vilken uppmärksammades av Frags of War. Patchen gör det möjligt att via prenumeration få tillgång till alla större expansioner. Efter att pathcen uppmärksammats har Paradox gått ut med en förklaring om vad den gör och varför. Man understryker att prenumerationsmodellen är ett till, frivilligt alternativ – alla nuvarande alternativ finns kvar, och allt framtida material kommer göras tillgängligt som innan. Ingen kommer behöva betala två gånger för samma material.

Tanken med prenumerationen är att sänka kostnaden för nya spelare. Om man skaffar orignalet nu, exempelvis på rea, och inser att det behövs en flock expansioner för att få önskad upplevelse kan priset springa iväg. Det ska den nya modellen råda bot på, är tanken.

Testningen ska ge svar på hur mycket tjänsten ska kosta, och även hur stort intresset är och i slutändan om den ska släppas skarpt eller skrotas. Om det faller väl ut kan vi räkna med att se liknande tjänster för andra spel från Paradox, som ju är rätt kraftigt benägna att lassa ut dlc och expansioner. Någon har räknat ut att det släppts 31 dlc-paket till Europa Universalis 4, med en prislapp på 341 dollar, drygt 3 200 kronor.

Skicka en rättelse