Många var tydligen beredda att vänta en månad extra.

När Rockstar släppte Red Dead Redemption 2 till pc i slutet av förra året fick Steam vänta en månad extra. På så sätt ville man ge den egna butiken/klienten Rockstar Games Launcher ett försäljningsförsprång.

Men många valde att vänta en månad för att istället köpa spelet på Steam. Den digitala Red Dead 2-försäljningen mer än fördubblades i december jämfört med premiärmånaden november, enligt statistiktjänsten Superdatas rapport. Där uppges att 1 miljon Red Dead 2 såldes digitalt i december 2019, att jämföra med 406 000 månaden innan.

Överlag såldes spel digitalt till ett värde av 9,8 miljarder dollar (cirka 93 miljarder kronor) i december förra året, en ökning med 8 procent mot året innan, enligt rapporten. Ökningen beror helt och hållet på att mobilspel drog in mer pengar – upp 28 procent. Intäkterna på konsol och pc minskade med 28 respektive 4 procent, vilket tillskrivs att vi är i slutet av konsolgenerationen och att Fortnite miskat i popularitet sedan toppnoteringen i december 2018.

Beslutet att skippa season pass för Call of Duty: Modern Warfare ger frukt. Spelet drog in 4 procent mer än föregångaren CoD: Black Ops 4.

Slutligen har vi den oändliga pengamaskinen GTA V. Den skrapade ihop 84,7 miljoner dollar, drygt 800 miljoner kronor, till Rockstar i december. Inte så illa för ett snart sju år gammalt spel.

Spelen som drog in mest digitalt i december 2019 globalt, enligt Superdata:

PC

 1. League of Legends

 2. Dungeon Fighter Online

 3. Crossfire

 4. Fantasy Westward Journey Online II

 5. Red Dead Redemption 2

 6. Roblox

 7. Call of Duty: Modern Warfare

 8. World of Warcraft West

 9. Counter-Strike: Global Offensive

 10. Halo: The Master Chief Collection

Konsol

 1. Call of Duty: Modern Warfare

 2. Fifa 20

 3. Star Wars Jedi: Fallen Order

 4. GTA V

 5. NBA 2K20

 6. Fortnite

 7. Madden NFL 20

 8. Crash Team Racing Nitro-Fueled

 9. Rainbow Six: Siege

 10. Destiny 2

Mobil

 1. Clash of Clans

 2. Honour of Kings

 3. Candy Crush Saga

 4. Fate/Grand Order

 5. Last Shelter: Survival

 6. Gardenscapes - New Acres

 7. Homeskapes

 8. Monster Strike

 9. Pokémon Go

 10. Roblox

Skicka en rättelse
Jag tycker denna tråd dött helt. När detta spel kom så pratade vi inte om "vilken launcher" som kom utan faktiska upplevelser i spelet. Grattis ni PC-spelare som förstört tråden. :) 28/01 Ja kanske det. Mest var det väll spelet som var "ofärdigt, ooptimerat och buggigt" Dom som köpte vid release fick verkligen vara "betatestare" :) 27/01 Precis, jag hörde att det var lite stökigt med launchern som krashade osv :) 27/01 Kul att höra det fungerar så pass bra utan krångel. Samma kan man inte säga att spelupplevelsen var inledningsvis för oss som köpte direkt på Rockstar ;) 27/01 Samma här, hade inte bråttom och plötsligt såldes det med 20% rabatt eller vad det var. Måste säga att de löst det väldigt bra här. Visst, tiden det tar för att hela spelet att starta är längre pga att launchern först startar och laddar en stund men sen... 27/01 Jag köpte det till Stadia. Fungerar hur bra som helst med enstaka korta försämringar av bilden eftersom jag har en dålig internetleverantör som är instabil i hastigheten som Com-mer Hem. Uppskattar den korta laddtiden som plattformen erbjuder och hur... 25/01 Det är väldigt välkänt att steam tog/tar 30% av intäkterna, googla lite så hittar du MASSOR som handlar om det, både artiklar på nyhetssidor och spelutvecklare som pratar om saken. Men för cirka två år sedan så ändrade dom sin modell till att sänka ande... 25/01 Har haft kontakt med deras support sedan september förra året. Det är helt uppenbart att de inte ens läser vad man skriver till dom. Typ som att de har en bot med standardsvar. I sista kanske 10 mailen har jag frågat rakt ut. Läser ni ens!? Och flera... 25/01 Klara. 25/01 Jag ville inte vänta så köpte det på Rockstar. Blev lite besviken på lagget dock så jag köpte ett 2080S, då löste det sig. 25/01