Strax innan nyår berättade vi om sajten nextfrictionalgame.com, vars webbadress knappast går att missförstå. Nu har "något" börjat hända där. "Något" har börjat pulsera, likt hjärtslag. Som ett litet embryo som ser ut att växa till "något". Vad kan gå fel?

Fans av Amnesia- och Soma-spelen har förstås börjat nysta i detta och drar slutsatsen att gänget från Helsingborg är i full färd med en Arg ("alternate reality game"). På Frictionals Discord haglar teorierna. Sajten visar exempelvis en symbol för ett öga, som ger en del av en Youtube-url. Länken leder slutligen till ett klipp som visar stenar. Titeln? "Box 52, Tape 16". Kameran sveper över flera stenar, varav en liknar symbolen från sajten. Videobeskrivningen:

Video Cassette 16/2/83, copy from a private collection.
Marked Shetpe, KSSR.

"KSSR" leder till Kazakh Soviet Socialist Republic, som efter 1991 och Sovjetunionens upplösning blev Kazakstan. Nyfikna har förstås inte slutat gräva här utan hittat ytterligare en ledtråd som leder oss till ytterligare en Youtube-film, denna gång helt svart men med ett omänskligt skrik. Det känns väldigt Frictional. "Box 7 Reel 2, Partial Success", heter filmen. Videobeskrivningen:

Artefact 1/7/115, marked "Triple Crown". Video unrecoverable, Audio track fragment reconstructed, denoised.

Fortsättning följer...