I februarinumret av tidningen Famitsu dök Hideko Kojima och Yoji Shinkawa upp i en intervju där man snackade om allt från Death Stranding till vad Kojima Productions planerar inför framtiden. Många har anklagat Kojima för att skapa spel som är konstiga för konstighetens skull, vilket inkluderar Death Stranding. Kojima själv anser dock att Death Stranding inte är särskilt konstigt – tvärtom säger han att de känner behovet av att skapa betydligt konstigare spel i framtiden.

De poängterar även att Death Stranding innehöll en hel del vapen men inga mechs, till robotdesigner Shinkawas stora förtret. Därför vill Kojima nu göra ett spel med just mechs så att Shinkawa återigen får designa jätterobotar. Kojima Productions planerar att utveckla flera spelprojekt samtidigt, varav ett ska vara ett "stort spel". Även episodiska och på andra sätt mindre spel kan dock bli aktuella.

Men det är inte bara spelmässiga idéer som utforskas, utan de poängterar även att de inte skulle ha något emot att skapa en manga tillsammans, bland annat eftersom Shinkawa gillar analoga projekt som han faktiskt kan vidröra.

Tack Dualshockers.