Och om något så var Death Stranding inte konstigt nog.

I februarinumret av tidningen Famitsu dök Hideko Kojima och Yoji Shinkawa upp i en intervju där man snackade om allt från Death Stranding till vad Kojima Productions planerar inför framtiden. Många har anklagat Kojima för att skapa spel som är konstiga för konstighetens skull, vilket inkluderar Death Stranding. Kojima själv anser dock att Death Stranding inte är särskilt konstigt – tvärtom säger han att de känner behovet av att skapa betydligt konstigare spel i framtiden.

De poängterar även att Death Stranding innehöll en hel del vapen men inga mechs, till robotdesigner Shinkawas stora förtret. Därför vill Kojima nu göra ett spel med just mechs så att Shinkawa återigen får designa jätterobotar. Kojima Productions planerar att utveckla flera spelprojekt samtidigt, varav ett ska vara ett "stort spel". Även episodiska och på andra sätt mindre spel kan dock bli aktuella.

Men det är inte bara spelmässiga idéer som utforskas, utan de poängterar även att de inte skulle ha något emot att skapa en manga tillsammans, bland annat eftersom Shinkawa gillar analoga projekt som han faktiskt kan vidröra.

Tack Dualshockers.

Skicka en rättelse
Håller helt med. Att försöka skapa konstigt blir konstigt när det ej är äkta. Att vara udda och därmed skapa sådant som kan upplevas konstigt är något annat. Detaljerna som Kojima leverar är av en annan värld. Som någon annan forumit nämnde i en annan... 26/01 Sen är det skillnad på att göra något konstigt för konstighets skull och bara göra något som uppfattas udda. Jag tror Kojima ligger i andra kategorin, han är helt enkelt rätt udda själv och då blir resultatet också något som sticker ut, men även känns... 26/01 Ett story drivet mecha spel hade varit coolt. 25/01 Väldigt sant, håller helt med. Sen är det ju upp till betraktaren att avgöra vad som är "konstigt". För mig gör inte Kojima konstiga spel, däremot mycket intelligenta spel. Det finns detaljer varje sekund som är så sjukt genomtänkta och smarta, nästan... 25/01 Saken är att när jag spelade det i början kände jag att jag inte fattade vad som hände och jag bara hängde med i handligen och jag tyckte känslan var fantastisk med musiken och landskapen. Det är mest i efterhand när jag försökt att skaffa platinum som... 25/01 Jag jag känner också lite så. Nu tycker jag Death Stranding är ett bra spel på något konstigt vis, även om borde hata det. Långa transportsträckor, saker som går på tid....fetch quests...men förstår också att det är en vattendelare. Men jag tror det är... 25/01 Ja det stämmer ju! :) 25/01 Ett splinter cell alltså, inte mig emot, men kojima behöver noll inblandning i ett sådant spel. Dessvärre gäller ju detsamma med "Ubiskit" dom har ju inte lyckats med det sedan chaos theory. Utan bara sabbat sina spel serier, splinter cell, rainbow six,... 25/01 Chrunchyroll erbjuder manga i sin tjänst. 25/01 Gör ett stealth spel i Splinter Cell stil helst utan konstigheter från MGS spelen övernaturliga del med svävande människor osv. Skippa manga för guds skull. 25/01