Och Youtube blir därmed exklusiv streaming-partner för utgivarens esport-evenemang.

Activision Blizzard har meddelat att man ingått ett samarbete med Google som kretsar kring esport och molntjänster. Den mest betydande effekten av detta för gemene gamer är att alla esport-evenemang från Activision Blizzard – inklusive ligamatcher och andra turneringar – endast kommer strömmas på Youtube. Detta gäller bland annat spel som Overwatch, Call of Duty och Hearthstone.

Kampen om streaming-publiken har verkligen tagit fart på senare år, bland annat i form av exklusivitetskontrakt med kända streamare som Ninja och Shroud, som Microsoft lyckades knipa till sin egen tjänst Mixer.

Några som inte lär vara nöjda över överenskommelsen är Amazon-ägda Twitch, som tidigare satt på rättigheterna för att streama flera av Activision Blizzards evenemang. Utgivaren har under tidigare år dessutom förlitat sig på Amazons molntjänster, vilket det verkar vara slut med nu eftersom den nya överenskommelsen även inkluderar att de primärt ska använda sig av Google Cloud istället.

Skicka en rättelse
OWL lever på konstgjord väg, likaså är summorna kraftigt uppblåsta av det faktum att alla lagen har köpt sina platser. De första lagen betalade 20 miljoner dollar per plats, och summan har nu ökat till omkring 50 miljoner dollar per plats för nya lag.... 09/02 Din första källa förklarar allt ganska bra. I stort sett varenda "riktigt" e-sportslag (Fnatic, Cloud9, Evil Geniuses osv.) har lagt ner sina lag och nu existerar i stort sett enbart de, av Blizzard själva, skapade Overwatch-lagen som tävlar lite titt... 05/02 Haha du är så sjukt patetisk xD Har du någon bättre källa på hur OW ligger till, eller har du bara din egen uppfattning som källa ? 05/02 En fingerad topplista där två döda spel trycks upp med hjälp av skaparens egna fickor. Aja. 05/02 @Hordaland: Ja precis, det var huvudfrågan.. Och jag menar på att det är väl inte konstigt att blizzard satsar på esport när dom ligger med på alla topplistor. 05/02 Men herregud. Ska vi dra in såna här sätt att räkna på så kommer Overwatch framstå som pinsamt litet jämfört med de andra spelen. Huvuddiskussionen berörde dessutom om det var värt av Blizzard att satsa på e-sport eller bara fortsätta skapa spel, sen... 04/02 Har aldrig sagt att der är det största, endast att det är stort. Ja det är rankat nr 8 i endast visningar. Men med allt som allt är ow rankat nr 5 i världen. Så om du inte tycker det är stort så vet jag inte vad. Using this AMA metric, the Overwatch Gra... 04/02 Plats 8 är för det första extremt lågt. Dessutom ljög du i ditt tidigare inlägg där du hävdar att spelet ligger på 500 000 visningar under event. Max antal tittare under hela 2019 var 330 000, ca 770 000 lägre än vad Dota 2 hade. 03/02 Det kvittar ju vad din åsikt är dock, OW är även rankat top 8 med endast visningar inom esport. Litar nog mer på sidor som är insatta i hur det ligger till, än din personliga åsikt. :) 03/02 Okej, och min åsikt är att bara för att Blizzard själva trycker in en mille som prispott vid varje turnering så gör det inte heller E-sporten större. Anledningen till att de får så många "visningar" är att de har som krav för sin spelarbas att de måste... 03/02