Relativt välgjord, men 100% fejk.

En video har dykt upp på Youtube som sägs visa startsekvensen för kommande Playstation 5 såväl som vad många antog var en mer slutlig design på själva konsolen. I videon hör vi hur konsolen startas varpå det grafiska introt drar igång och slutar med en QR-kod.

Men allt som glimmar är inte spelguld, och som många sade redan när videon dök upp har den visat sig vara fejk. Vissa har dock varit fullt övertygade om att videon är riktig och att den gav en fingervisning om hur den färdiga konsolen kommer se ut.

Flera detaljer i videon pekade redan inledningsvis mot att det var påhitt, inklusive en PS5-logga med lite märkliga mellanrum. Nu har även videons skapare erkänt att videon inte är äkta, och har till och med släppt en video där han visar hur han skapade den.

Tack till DrAg00nEn, jk78ki för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
En skön demonstration av sociala medier? Hur mycket memes och satirbilder är det inte som sprids nu? Om folk inte skulle ha delat den så skulle ingen ha sett den. Kanske enbart var tänkt som en skoluppgift eller liknande. EDIT: såg hur de gjorde videon... 26/01 Får mig att tänka på när någon "läckte" designen på switchen och det var ett svenskt företag som hade den (som var hemligt) och folk försökte lista ut vilket företag det var genom att se reflektionen på skärmen som gjorde att man såg ett träd eller två... 26/01 Ja Switchen startar på nån sekund trots "föråldrad" hårdvara 26/01 Har alltid funderat på det jag med. Man måste ha onödigt jävla mycket fritid och ett fruktansvärt tråkigt liv, enligt min mening. 26/01 vad är det för töntar som håller på o fejkar sånt här, vad får man ut av sånt? 26/01 @Allexz: Min Pc som nu fyller 3 tar 5 sekunder att starta, har ingen laptop, och runt 20 sekunder tar min telefon att starta, den har 6 år på nacken nu. 26/01 Win10 är löjligt snabbstartat också,jag har inte mätt men måste handla om runt 8 sec på en ssd. 26/01 Nintendo switch startar väl på någon sekund bara? 26/01 Hurså? Hur lång tid tar din Stationära PC att starta? (Som mest troligt är kraftfullare än PS5) Hur lång tid tar din Laptop att starta? (Som mest troligt är kraftfullare än PS4) Hur lång tid tar din Mobil att starta? (Som mest troligt är kraftfullare... 26/01 Uppstart videon kommer garanterat vara så lång Så förbered dig att bli besviken 26/01