Enligt undersökning. Vad tycker du är viktigast hos nya konsolerna?

"Bättre grafik" är det viktigaste hos de nya konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X. Det menar en majoritet av deltagarna i en opinionsundersökning utförd av ISFE och Ipsos bland europeiska spelare. Det skriver Games Industry.

8 000 personer i åldrarna 11-64 år från Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien, har svarat på frågor om vad som är viktigast med nästa konsolgeneration. 68 procent av alla deltagare svarade "Bättre grafik", och bland konsolspelare steg siffran till 78 procent.

"Snabbare laddtider" låg också högt på önskelistan. Både Sony och Microsoft har ju tryckt hårt på att konsolerna får snabb SSD-lagring, något som kan ha bidragit till frågans popularitet.

Omkring hälften av deltagarna la sina röster på bakåtkompatibilitet, rörelsekänsliga kontroller och stöd för fysiska spel, 8K-stöd och spelstreamning. Svalast intresse visades för virtual reality-stöd och möjlighet att spela bärbart (tänk Switch).

---
Vad tycker du är viktigast med de nya konsolerna? Grafik, framerate, exklusiva spel..? Diskutera!

Skicka en rättelse
Grafiken känner är det som är minst viktigt för mig. Den kommer vara bättre än nuvarande och det räcker för mig. Jag som tidigare varit en "insatt gamer" eller vad man nu vill kalla det har inte tiden längre för alla querks som kommer med att spela på... 29/01 Den hör hon aldrig då hon faktiskt alltid lämnat huset när jag dammsuger (Pga astma) 😊 28/01 Hur hade hon reagerar om du dratt fram dammsugaren då? Skildsmässa? 28/01 Med tank på att svenska torpeder kör en gammal version av ms-dos så ska det nog inte vara några problem Min åsikt i ämnet är annars att ljudnivån måste bli bättre. Frun blir tokig när jag vill spela och hon vill sitt i soffan och läsa. Ps4an låter som... 28/01 Viktigast för mig är flyt. 60 fps, inga pop-ups eller renderingsproblem, laddningstider och möjlighet att mappa sin control layout. 28/01 Bra spel helt klart. Grafik ser redan bra ut så det är inte direkt något som imponerar på mig längre. Klart det är kul med bra grafik men spelar föga roll hur snygga spel är om de inte är roliga att spela. 27/01 Bra spel, grafik och prestanda känns ju lite som att önska att vatten ska fortsätta vara blöt 😁 Hade ju varit en positiv överraskning att på PS5 se bakåtkompatibilitet till PS3 och PS4 så att man kan samla hela sitt PSN spel bibliotek på en konsol. 27/01 1. Bakåtkompatibilitet 2. Laddtider 3. Grafik (i form av uppdateringsfrekvens främst) 27/01 Hålller med. Förstår inte varför alla tillverkare har sån liten snopp att som ska visa alla 52 ”intros”/”logos” varje gång spelen startas också? Kanske räcker första gången man drar igång spelet? Nu är ju detta delvis löst genom att man kan köra Sleep... 27/01 Sätt spelen på usb minne så kan man ha flera spel inkopplade samtidigt. Hade gjort att sen fysiska försäljningen fått en come back. 27/01