Men inget är bekräftat.

Allt mer tyder på att Sony tänker släppa ett nytt Playstation VR-headset till Playstation 5. Det senaste tecknet kommer i ett finansdokument från VR Education Holdings, företaget bakom utbildningsinriktade titlar som Apollo 11 VR och Titanic VR. Där står uttryckligen att det kommer släppas ett nytt PSVR till PS5 i år.

2020 will see Sony release the PlayStation 5 and a new version of the PlayStation VR headset (PSVR), which will further expand the high-end VR user base; the Group intends to support this device with its current suite of showcase software.

Sony själva har inte tillkännagett någon uppföljare till PSVR, varken till PS4 eller PS5. Men det befintliga PSVR-headsetet kommer fungera med Playstation 5. Vilket är ett tydligt tecken på att man tänker fortsätta sin VR-satsning, och det i sig ökar sannolikheten att vi får se ett nytt Playstation VR-headset.

Valve Index, HTC Vive Cosmos och Oculus Rift S och Oculus Quest har det senaste året fräschat till virtual reality med allt från högre upplösning till trådlöshet och inside-out-tracking. Ett nytt PSVR drar förhoppningsvis nytta av såna bekvämligheter.

Skicka en rättelse
Jag har sett den filmen på Linus tech tips och håller inte med det dom säger. Nu kör jag officiella link-kabeln till riktig USB-C port på moderkortet och det fungerar hur bra som helst. Mina andra VR-erfarenheter tidigare är dock "bara" PSVR och PCVR... 28/01 Linus Tech tips gav rätt mycket kritik av Oculus Quest med kabel till PC nyligen. Dom fick det att framstå som att det var främst något för att testa på PC VR, men inget man skulle vilja sitta med någon längre tid. PSVR2 kan ju fungera som du beskriver... 28/01 Ja snap/smoothturning heter det. Tack för hjälpen! :) Jag behöver det i vissa spel. Håller på o kör borderlands 2 nu i VR och det klarade jag inte av utan att sätta igång smoothturning. Blev väldigt illamående annars när man styr gubben. Men det är det... 28/01 Du tänker på snap-turning ist för smooth-turning. Bra för nybörjarna. Även teleport eller smooth-locomotion när man rör sig framåt bakåt där många som blir åksjuka väljer teleport. Jag rekomenderar dock att man lär sig just smooth locomotion i mindre... 28/01 ja det verkar som vissa har väldans svårt för VR. Personligen hade jag mest bekymmer den första tiden. Fick sitta kortare stunder annars blev jag illamående men med tiden så blev det lättare och lättare och nu kan jag köra nästintill hur länge som helst... 27/01 Ja tyvärr är ju inte PSVR optimal för den typen av spel. Men PSVR 2 kommer troligen vara det :) 27/01 Jag ägde PS VR i en vecka. Tyvärr blev jag alldeles för snurrig när jag spelade. Klarade inte spela längre än 10 minuter av Skyrim VR. Helt fruktansvärd upplevelse för balanssinnet. 27/01 Det där vore ju den absolut bästa idén. Nu har jag personligen köpt en speldator för att spela Oculus Quest på, men i framtiden kan jag definitivt byta till ett PS5 med VR ifall det lockar. 27/01 Bästa nu vore om nya PSVR funkar även på PC och dagens PCVR funkar på PS5. 27/01 "Nya, tydliga tecken på ny Playstation VR till PS5" Skulle man rentav kunna säga "Nya, icke-virtuella tecken på ny Playstation VR"? Höhö :P 27/01