Höga betyg, men låga säljsiffror för tvåan.

Pillars of Eternity II: Deadfire släpptes för närmare två år sedan, och belönades precis som den kickstartade ettan med högsta möjliga FZ-betyg. Det var krattat för succé, men "något" hände.

Obsidian begrep inte riktigt varför (mättnad? Under radarn? Var ettan inte så älskad som de trodde?) för trots ett ungefär lika högt snitt har försäljningen inte riktigt velat ta fart. Seriens framtid är just nu något oklar, och efter ett 2019 i The Outer Worlds anda handlar 2020 om Grounded, teamets första spel som en del av Xbox Game Studios.

Ännu är det dock inte över för saltstänkta Pillars of Eternity II, som idag släpps till både Playstation 4 och Xbox One med dlc:erna Beast of Winter, Seeker, Slayer, Survivor och Forgotten Sanctum. Den så kallade ultimata utgåvan ska även släppas till Switch, men exakt när är oklart.

Skicka en rättelse
Samma här. Jag tycker pirater känns helt malplacerade i fantasyvärldar. De sabbade Risens uppföljare på samma vis. 29/01 Synd att det sålt dåligt. 2:an tycker jag är betydligt bättre än 1:an. Som någon innan skrev innan så är 1:an mer svårmodig, typ. 29/01 Grymt spel! Ännu roligare nu med turn based! 2an är extremt underhållande! Ettan kanske hade lite bättre story? 29/01 Jag som nyligen för fördts gången i mitt liv kört igenom baldurs gate 1-2. Tycker verkligen att PoE2 är i samma klass som BG2. (Och på en del sätt bättre) Det är dessutom sååå mycket bättre än vad det första pillars är! 29/01 Redan varvat det "tyvärr", så inget gratislir för mig. Bra spel, om än inte så bra som jag kanske hade hoppats. 29/01 Gaah… Måste... Stå... Emot... 29/01 Jag spelade ettan och gillade det skarpt. Såg omslaget för 2an och det såg ut som ett piratspel vilket har gjort att jag inte spelat. Har inte ens bemödat mig med att se på någon video (alls) för att se om det faktiskt är pirattema eller ej. Dåligt omsl... 28/01 Pillars levererar ju i att vara ett modernare Baldurs Gate/Icewind Dale, men jag hade mycket roligare med DoS1. DoS1 är inte lika ”AAA” som 2:an, men jag tycker att det har mycket mer charm. En del föredrar striderna i 1an med eftersom du inte har fysis... 28/01 Kom idag till xboxen med posten Har kört ett par timmar valde turnbased Känns som ett uppiffat PoE 1 Mao i mitt tycke bra 28/01 Superbt spel i min mening. Kan köras både turn based och semi turn based (pause combat) Om man vill. 28/01