Från "artefakt" till "relik".

Lagt kort ligger, och som bekant ligger Valves Dota 2-kortspel Artifact inte särskilt bra till. När Valve släppte spelet i november 2018 var det studions första egenutvecklade spel på fem år, men redan i januari 2019 rapporterade vi om att spelarna flydde fältet – och de har inte återvänt.

Vissa årsdagar är tristare än andra, och nu "firar" vi att det gått ett helt år sedan Valve senast uppdaterade spelet. Detta uppmärksammas bland annat via Reddit. Snipp, snapp, snut?

Valve lägger bevisligen ingen vikt vid Artifact då de istället förbereder sig på en marsrelease av Half-Life: Alyx, samt första säsongen av Dota Underlords. Förhoppningsvis markerar detta Valves riktiga comeback som spelutvecklare, och förmodligen drar man ett streck över Artifact.

Skicka en rättelse
Vad är det som är så fel att säga att de utvecklat allt de släppt, de har från början till slut utvecklat de flesta av dessa spelen internt med sin egna studio. Speciellt i en tråd om artifact, ett spel de inte tog från någonstans utan utvecklade från... 31/01 Senaste spelet som Valve utvecklade själva som egen studio var Half Life 2, allt annat har kommit ifrån studios som de har köpt och lagt under sig. Så tekniskt sätt så har Valve utvecklat allt som de släpper men det känns ändå fel att säga. Deras fokus... 30/01 Samtidigt som jag inte bryr mig en enda sekund av något nytt Half Life så är det Half Life som fansen vill ha och då kanske de ska lyssna? Samt att få ut Portal 3, TF3 och Left for dead 3 men tydligen så är det ingen prio på något sånt, för alla gillar... 30/01 Helt rätt. Skit i alla andra skitspel och fixa half life istället! 30/01 Hittade uppgifter från 2016, då hade de cirka 360 anställda. Men, jag kan tänka mig att de flesta sitter på Steam, CS och Dota-utveckling. Men ja, Valve har alltid varit duktiga på att hitta intressanta moddar (eller skolprojekt, som i Portals fall) och... 30/01 Valve är väl både en developer och publisher. Många av spelen har dom ju inte ens gjort själva, utan man har köpt upp eller tagit in andra, t.ex för spel som Portal och Left 4 Dead. Och "deras" populära spel släpptes för flera år sen, man undrar ju hur... 30/01 Första gången jag hör talas om detta. 30/01 Alla som jobbade på Artifact är nu tillbaka på Dota2. Experiment failed. 30/01 Felet spelet gjorde vara att kosta pengar. Valve är så överskattad företag. 30/01 Köpte skiten och spelade i timma innan jag tröttnade. Tyvärr öppnade jag paketen eftersom jag är beroende av lootlådor och liknande så jag kunde inte refunda spelet. 30/01