Blizzard är i blåsväder. Har du hört det förut? Japp, du har hört det förut. Just nu fylls bland annat Reddit och Blizzards egna forum av arga och besvikna spelare. Vissa har till och med gått så långt så de döpt om Warcraft III: Reforged till Warcraft III: Refunded. (+1 för kreativ smädelse.)

Alla invändningar handlar inte om samma sak, men i stormens öga hittar vi ändå jämförelser mellan hur Warcraft III-remastern såg ut under Blizzcon 2018, och hur det ser ut vid releasen. Youtubern Gylala har ställt de två versionerna bredvid varandra, som du ser här.

Filmbeviset är här, men Blizzard har ännu inte uttalat sig om saken.

Introt har fått cgi-kärlek men är ensamt om det. Övriga mellansekvenser ser kanske bättre ut, men är långt ifrån det vi fick se på Blizzcon för drygt ett år sedan. Andra klagomål rör custom-kartorna; som ägs av Blizzard. Dessutom fungerar inte custom-kartor från original-Warcraft III.

Det har blåst snålt kring Blizzard flera gånger under de senaste åren. Mottagandet av mobila Diablo: Immortal var fiaskobetonat och avstängningen av en Hearthstone-spelare i höstas slog tillbaka mot Blizzard. Är Warcraft III: Reforged på väg att bli ytterligare en skitstorm?