Ser inte alls ut som på Blizzcon förra hösten.

Blizzard är i blåsväder. Har du hört det förut? Japp, du har hört det förut. Just nu fylls bland annat Reddit och Blizzards egna forum av arga och besvikna spelare. Vissa har till och med gått så långt så de döpt om Warcraft III: Reforged till Warcraft III: Refunded. (+1 för kreativ smädelse.)

Alla invändningar handlar inte om samma sak, men i stormens öga hittar vi ändå jämförelser mellan hur Warcraft III-remastern såg ut under Blizzcon 2018, och hur det ser ut vid releasen. Youtubern Gylala har ställt de två versionerna bredvid varandra, som du ser här.

Filmbeviset är här, men Blizzard har ännu inte uttalat sig om saken.

Introt har fått cgi-kärlek men är ensamt om det. Övriga mellansekvenser ser kanske bättre ut, men är långt ifrån det vi fick se på Blizzcon för drygt ett år sedan. Andra klagomål rör custom-kartorna; som ägs av Blizzard. Dessutom fungerar inte custom-kartor från original-Warcraft III.

Det har blåst snålt kring Blizzard flera gånger under de senaste åren. Mottagandet av mobila Diablo: Immortal var fiaskobetonat och avstängningen av en Hearthstone-spelare i höstas slog tillbaka mot Blizzard. Är Warcraft III: Reforged på väg att bli ytterligare en skitstorm?

Skicka en rättelse
Det här med att Blizzard äger användarskapat material, det kommer aldrig att funka under EUs lagstiftning. Helt orimligt, som att Microsoft skulle äga vad som skrivs i word (eller kanske mallar som görs). Vet inte med USA, men ni som skriver här är gans... 03/02 Det radas ju upp långa punktlistor på diverse sidor, bl.a. på FZ om vad de faktiskt har gjort för att förstöra spelet. Hur har du ens mage att sedan säga att du inte förstår vad folk är arga över? Det är ju blinda människor som du som får dem att gå run... 03/02 @Lombra: Personligen tror jag att det artistiska uttrycket (i brist på bättre ord) långsamt fått ge vika för vinst. Marknadsstrategier, deadlines och en allt mer döende motivation att leverera ett bra spel framför snabba och stora utdelningar till inves... 01/02 Samt Starcraft 2, Warcraft 3, Hearthstone, Hots, Overwatch.... 31/01 haha HappyJoe, it's a rare sight. xD 31/01 Bästa är då han har hittat ett spel han älskar å är helt exalterad av att recenserar, för då dreglar han av lycka då han pratar ha ha ha 31/01 haha är inget super fan av AngryJoe just för att han "tappar lugnet" helt ärlig, vet att hans ilska är lite av en karaktär men jag föredrar hans recensioner där han är lugn och går igenom fördelar och nackdelar med spelen. Han gör nog de bästa spel rece... 31/01 Fast det beror väl på vilken del av spelet man tittar på. Jag tex lirade aldrig igenom originalet och lirade enbart custom banor såsom hero siege, tower defence, kodo tag mm och det är dessa custom som jag vill lira igen. Nu verkar det tydligen som att... 31/01 Jo så kan man tycka. Jag tycker dock att det inte borde få vara tillåtet att i avtalen säga att man inte kan refunda när man förhandsköper. EU's Guarantees and returns lag säger. "If you bought a product or a service online or outside of a shop (by tele... 31/01 Kan mkt väl vara så. Trist som sagt. 31/01