EA tror dessutom att de kommer nå ett tvåsiffrigt antal miljoner innan kvartelet är slut.

Singleplayer är dött menade många branschanalytiker för ett par år sedan men de blir glädjande nog överbevisade gång på gång. Det senaste exemplet är Star Wars Jedi: Fallen Order som sålt omkring åtta miljoner spel, med siktet på tio miljoner när mars månad har passerat.

EA säger inte rakt ut att man krängt så många enheter men avslöjar samtidigt att spelet levererat på den högsta förväntade nivån och de har tidigare sagt att man hoppats på mellan 6-8 miljoner. Detta är såklart glädjande nyheter för alla som hellre ser fler solospel än senaste årens trend med "games as a service"-titlar. Det går dock inte att sticka under stol med att EA tjänar stora pengar på just sådana tjänster, med närmare en miljard dollar i digitala intäkter det sista kvartalet 2019.

Källa: Gamesindustry

Skicka en rättelse
TYVÄRR ett av de bästa Star Wars spelen på länge. Helt ok, men irriterande, repetitiv design, döljer begränsat innehåll med att man får åka tillbaka om och om igen och så bra är ju inte "genvägarna". Kasebanorna känns lite, um.. barnsliga och fightingen... 31/01 Kul detta! Jag tyckte om det, min recension. (https://www.fz.se/forum/trad/438070-star-wars-jedi-fallen-order) Förhoppningsvis får vi ännu fler singleplayerspel i SW-universumet. 31/01 Sa aldrig att du inte gillar moddar. Du skrev ""Games as a service" verkar har blivit ett skällsord men enligt mig kan det vara riktigt bra. Ett av mina favoritspel, Stellaris, hade aldrig fått så mycket innehåll eller kontinuerlig support utan det..."... 31/01 Önskar mig en uppföljare till detta spel. En uppföljare som tar der som var bra i första spelet men även gör det som var mindre bra bättre. Dessutom vill jag ha längre story, fler planeter. Helt enkelt mer av allt. :) För mig ett av förra årets bästa... 31/01 Var någonstans i mitt argument hittar du att jag inte gillar mods osv? Tvärtom så har t.ex. spelet Stellaris jag nämnde som ett exempel massor av moddar. Snacka om att ta saker ur luften. Du verkar ha gått på propagandan om hur hemskt GAAS är. Istället... 31/01 Det är svältfött på bra star wars spel på senaste. 31/01 Kul! Ett av de bästa spelen jag spelat på ett tag. Spelade igenom det i julas och det va länge sen ett spel fick mig att vilja spela mer som det gjorde. Bra karaktärer och story. 31/01 Du argumenterar som att moddning, mappacks, mapeditors, patchar och expansioner aldrig fanns... Games as a service är bedrägeri. Enda unika med GAAS är att ditt spel kan närsom sluta vara spelbart, för evigt. https://youtu.be/tUAX0gnZ3Nw 31/01 För att fortsätta på spåret med games as a service, kommenterar artikeln "Detta är såklart glädjande nyheter för alla som hellre ser fler solospel än senaste årens trend med "games as a service"-titlar." Tycker inte det stämmer, eftersom solospel/multip... 31/01 Fast EA har aldrig sagt att singleplayer-spel är dött. Det som var sagt var att linjära singleplayer-spel inte är lika populära nuförtiden som för 10 år sedan (https://www.gamespot.com/articles/ea-says-people-dont-really-enjoy-linear-games-as-m/1100-645... 31/01