Nej, det släpps ingen Switch Pro i sommar. Det klargjorde Nintendos president Shuntaro Furukawa under ett budgetmöte i går, skriver Games Industry.

Det ryktades nyligen att Nintendo planerade en ny Switch-modell, eventuellt en kraftfullare Pro-maskin, framåt sommaren. Men så blir det alltså inte.

"Vänligen notera att vi inte har några planer på att lansera en ny Nintendo Switch-modell under 2020", säger Shuntaro Furukawa. Istället ska företaget försöka få fler att köpa de två två befintliga Switch-modellerna.

Nintendo Switch har gjort stor succé under sina snart tre år på marknaden. I går rapporterade vi att Nintendo sålt 52 miljoner exemplar, och med tanke på maskinens låga ålder lär åtskilliga fler konsoler säljas innan det är dags för pension.

Företaget släppte den mindre, enbart bärbara Switch Lite i höstas. Bäst säljande spel så här långt är Mario Kart 8 Deluxe med 22,8 miljoner sålda ex.

I går kunde vi också berätta att Bergsala, Nintendos svenska distributör sedan tidigt 80-tal, ingår i Göteborgsföretaget Thunderful, som därmed blir en kraft att räkna med.