Ingen ny Switch alls i år, faktiskt.

Nej, det släpps ingen Switch Pro i sommar. Det klargjorde Nintendos president Shuntaro Furukawa under ett budgetmöte i går, skriver Games Industry.

Det ryktades nyligen att Nintendo planerade en ny Switch-modell, eventuellt en kraftfullare Pro-maskin, framåt sommaren. Men så blir det alltså inte.

"Vänligen notera att vi inte har några planer på att lansera en ny Nintendo Switch-modell under 2020", säger Shuntaro Furukawa. Istället ska företaget försöka få fler att köpa de två två befintliga Switch-modellerna.

Nintendo Switch har gjort stor succé under sina snart tre år på marknaden. I går rapporterade vi att Nintendo sålt 52 miljoner exemplar, och med tanke på maskinens låga ålder lär åtskilliga fler konsoler säljas innan det är dags för pension.

Företaget släppte den mindre, enbart bärbara Switch Lite i höstas. Bäst säljande spel så här långt är Mario Kart 8 Deluxe med 22,8 miljoner sålda ex.

I går kunde vi också berätta att Bergsala, Nintendos svenska distributör sedan tidigt 80-tal, ingår i Göteborgsföretaget Thunderful, som därmed blir en kraft att räkna med.

Skicka en rättelse
Problemet är inte att Switch Pro inte finns, problemet är att Nintendo inte definierade en bättre modell från början . Nu finns det redan tusentals spel som inte är förberedda för att dra nytta av en snabbare Switch och en pro kanske helt enkelt blir... 02/02 Sjukt att nästa varannan person äger ett ex av Mario Kart. Trots att det är släppt sedan tidigare till en annan plattform, samt att det tingat högt pris. Finns det något annat spel som är jämförbart på något annat format? Edit: spontant dyker Wii Sports... 31/01 Bra, fokusera på spelen! Önskelista (vissa redan bekräftade): Breath of the wild 2 Metroid Pirmie 4 Mario Kart Ultimate Nytt 3D Mario Pikmin 4 31/01 Jag tycker det är logiskt att följa xbox och playstations nya livscykel. Ny konsol (uppgraderad version) var tredje eller fjärde år. Det känns som att många hungrar mer efter grafik än för låt säga 7-8 år sen. Och jag tror Nintendo är väl medvetna om... 31/01 vad vet den gubben ? det kanske kommer en ändå. jag är hoppfull :D 31/01 Så hur många av er fan boys planerar på äga alla 3 modeler ? 31/01 Att han säger ”ingen ny i år”, innebär ju inte att det inte kommer en 2021 eller 2022. Jag tror de kommer annonsera ut något nästa år och släppa något år senare. N följer ju inte de andra konsolerna i generationsbyten, de kör ju som sin egen tidslinje. 31/01 Jag tycker det. Sen får tiden avgöra om jag har rätt ? 31/01 ställ dig frågan, behövs det? 31/01 Säger de ja, samma som förra året och sen släppte de helt plötsligt Switch Lite. 31/01