Dags för The Sims Onlines revansch?

I kölvattnet av originalet The Sims släpptes The Sims Online. Framgången uteblev, men kanske kan konceptet få revansch? EA tänker nämligen "online" när de tänker på simmarnas framtid.

Den galet framgångsrika serien fyller 20 år precis idag, och i ett dokument avslöjar EA att The Sims 4 spelats av 20 miljoner. Det är inte synonymt med antalet sålda ex, då fjärde The Sims ingår i EA:s olika prenumerationsmodeller, men väldigt många har i alla fall byggt bo i The Sims 4.

Spelet har haft ett längre aktivt liv än föregångarna och firar sex år i september, och bland annat har de brokiga expansionerna utforskat hundar, katter, studentliv, magi och årstider.

Men! EA funderar också på The Sims framtid, och Andrew Wilson bekräftar (via simscommunity) att man planerar för "The Sims för en ny generation". Molnet nämns som en faktor, och att bygga kvarter tillsammans med andra spelare. The Sims Online nämns (det släcktes ner 2008) och både "sociala interaktioner och tävlande" är exempel på möjliga vägar framåt.

I augusti sökte Maxis nytt folk till ett spel med någon form av "live-service". Haken är att detta ska röra sig om ett nytt varumärke, vilket förstås är allt annat än vad The Sims är...

Skicka en rättelse
Det är det väl redan? Spelen brukar ju få 15-20 olika expansionpaket och "stuff" paket. 01/02 Sims 3 hade väl transaktioner för ikea möbler så vi är redan där :P 01/02 Nu har jag i och för sig tröttnat på sims sedan många år tillbaka. Men rent spontant så känns det som att ett sims online skulle bli en micro transaction fiesta utan dess like. :p 01/02 Tja, det kan vi ju utesluta med direkten, tyvärr... :\ Själv är jag inte så värst negativt inställd mot Online. Det enda jag kan tänka mig som skulle ha någon riktigt betydelse för nästa Sims är multiplayer. 01/02 Neeej, inget mer online sims. Förra försöket failade, tag lärdom av det. Är lite bitter över att Sims 4 är en DLC copy/paste av Sims 3, där fast mindre. Jag hoppas Sims 5 blir större med stora kartor och många landplotter, vägar för bilar/cyklar/segways... 31/01 Word! Bloxburg i Roblox är ju i mångt och mycket en styltig Sims-kopia. Men ack så rolig (enligt dottern min... och även jag kan fastna i byggläget). Har många gånger tänkt på hur vansinnigt roligt det skulle vara om samma möjligheter fanns i välpolerst... 31/01 @Maddox: HAHAHA ja true that... 31/01 Med tanke på vad man kan läsa på vad folk gör emot sina simmar så kanske det inte är något man vill visa för andra.. 31/01 Jag har inte spelat Sims sedan massa år tillbaka men jag är förvånad att ett online-läge inte funnits tidigare! Kan tänka mig att folk kan gilla det men känns som ett sådant spel som majoriteten helst spelar ensamma? 31/01 Asså känslan av att lyckas ligga med grannen char in-game medans hon är på jobbet irl och hon kommer hem och man har gjort henne på smällen, gjort henne till ett meth-head och eldat upp hennes hus! 31/01