I kölvattnet av originalet The Sims släpptes The Sims Online. Framgången uteblev, men kanske kan konceptet få revansch? EA tänker nämligen "online" när de tänker på simmarnas framtid.

Den galet framgångsrika serien fyller 20 år precis idag, och i ett dokument avslöjar EA att The Sims 4 spelats av 20 miljoner. Det är inte synonymt med antalet sålda ex, då fjärde The Sims ingår i EA:s olika prenumerationsmodeller, men väldigt många har i alla fall byggt bo i The Sims 4.

Spelet har haft ett längre aktivt liv än föregångarna och firar sex år i september, och bland annat har de brokiga expansionerna utforskat hundar, katter, studentliv, magi och årstider.

Men! EA funderar också på The Sims framtid, och Andrew Wilson bekräftar (via simscommunity) att man planerar för "The Sims för en ny generation". Molnet nämns som en faktor, och att bygga kvarter tillsammans med andra spelare. The Sims Online nämns (det släcktes ner 2008) och både "sociala interaktioner och tävlande" är exempel på möjliga vägar framåt.

I augusti sökte Maxis nytt folk till ett spel med någon form av "live-service". Haken är att detta ska röra sig om ett nytt varumärke, vilket förstås är allt annat än vad The Sims är...