Och det första spelet blir ett sci-fi-RPG baserat på ett helt nytt IP.

Wizards of the Coast, mest kända som ägare av Dungeons and Dragons-varumärket samt kortspelet Magic: The Gathering, har meddelat att de har startat en ny spelstudio vid namn Archetype Entertainment. Det är ju så klart spännande, men som grädde på moset kommer det även vara James Ohlen och Chad Robertson som leder studion – båda veteraner från Bioware som varit med och utvecklat klassiker som Knights of the Old Republic, Baldur´s Gate och Neverwinter Nights.

Än mer överraskande är att man inte kommer använda sig av varken MTG- eller DnD-varumärkena, utan istället skapa något helt nytt. Vi har inte mycket information om vad spelet kommer handla om, utöver att det kommer vara ett rollspel i ett nytt science fiction-universum som ska släppas till flera plattformar. Vidare hade man följande att säga om den nya studion.

Hos Archetype tror vi att det alltid kommer finnas en plats för handlingsdrivna rollspel som sätter spelaren mitt i ett episkt, personligt narrativ med betydelsefulla val. Vi bygger spel som representerar mångfalden hos vår publik. Vi tror även att spelstudior bör stärka topputvecklare och utmana dem med ambitiösa projekt som formas av en stark och tydligt kommunicerad vision.

Spännande så det förslår. Förhoppningsvis kan de båda herrarna kanalisera de forna tidernas Bioware och skapa något som blidkar de gamla RPG-rävarna.

Skicka en rättelse
Även Drew Karpyshyn är tillbaka i branschen med det här igen och det kan ju bara bli bra med hans resumé! 02/02 Jag trot också att Anthem kanske inte var deras typ av spel. Blir nog bra när de får återvända CRPG-världen och lite mer småskaliga projekt. De har väl lite att bevisa kanske, men jag dömer inte ut dem på ett felsteg. :) 01/02 Gillar inte att länka kotaku men här är en sammanfattning ( https://kotaku.com/how-biowares-anthem-went-wrong-1833731964) på ena sidan av myntet om vad som gick fel. TL;DR-versionen är: Allt 😞 01/02 Jag har för mig att Anthem blev så dåligt för att de fick en "absolut frihet" till att göra vad dom ville och med inga krav så visste dem inte vad dom skulle göra tills chefen av EA tittade på deras projekt efter typ 5-6 år och sa att de verkligen måste... 01/02 Spännande! Har enorm respekt för Wizards sedan jag snöat in mig i Magic. Och BioWare-veteraner. Det säger ju sig självt. Sådana ställer man sig upp och saluterar om man ser dem. 01/02 Mycket goda nyheter! 01/02 I fallet Bioware och Anthem hade jag inte dömt herrarna för hårt. James Ohlens meritlista av spel är: Baldursgate 1 och 2, never winter nights, kotor, DA origins, Ole republic, shattered steel, Mass effect, jade empire och sen (tyvärr) anthem. Chad Robe... 01/02 Läste att det var ett par BioWare dudes från Anthem som var med på detta projekt. :| 01/02 Sen får man väl se om det också innebär att Wizards jobbar på ett traditionellt sci-fi rollspel i samma värld. Med tanke på deras resurser och erfarenheter av att bygga rollspelsvärldar skulle det säkert vara bra för Archetype att få material att jobba... 01/02 Precis! Jag hade lite önskat mig ett sci-fi spel från Larian efter deras Divinity Original Sin 2, men nu blev det Baldurs Gate 3 istället. Man kan väl stå ut med det i och för sig. 01/02