Wizards of the Coast, mest kända som ägare av Dungeons and Dragons-varumärket samt kortspelet Magic: The Gathering, har meddelat att de har startat en ny spelstudio vid namn Archetype Entertainment. Det är ju så klart spännande, men som grädde på moset kommer det även vara James Ohlen och Chad Robertson som leder studion – båda veteraner från Bioware som varit med och utvecklat klassiker som Knights of the Old Republic, Baldur´s Gate och Neverwinter Nights.

Än mer överraskande är att man inte kommer använda sig av varken MTG- eller DnD-varumärkena, utan istället skapa något helt nytt. Vi har inte mycket information om vad spelet kommer handla om, utöver att det kommer vara ett rollspel i ett nytt science fiction-universum som ska släppas till flera plattformar. Vidare hade man följande att säga om den nya studion.

Hos Archetype tror vi att det alltid kommer finnas en plats för handlingsdrivna rollspel som sätter spelaren mitt i ett episkt, personligt narrativ med betydelsefulla val. Vi bygger spel som representerar mångfalden hos vår publik. Vi tror även att spelstudior bör stärka topputvecklare och utmana dem med ambitiösa projekt som formas av en stark och tydligt kommunicerad vision.

Spännande så det förslår. Förhoppningsvis kan de båda herrarna kanalisera de forna tidernas Bioware och skapa något som blidkar de gamla RPG-rävarna.