ONMSFT har fått sig ett snack med CD Projekt Reds John Mamais angående Cyberpunk 2077. Mycket av det som sägs är gammal skåpmat, men lite intressant info får vi åtminstone.

Om du likt GTA vill spendera några timmar på att köra taxi eller ägna dig åt något annat mer vardagligt yrke lär du till exempel bli besviken, eftersom man inte lagt till några sådana "simulatorgrejer". Vad vi kan lägga tid på för att gå upp i level och upptäcka staden är istället "Street stories", som är mindre uppdrag utan avancerade cinematiska sekvenser. Samtliga ca 75 av dessa uppdrag ska dock vara handgjorda, så det rör sig inte om något slumpmässigt genererat innehåll.

Kanske mest intressant är dock vad Mamais sade om VR och chansen för att man kommer implementera stöd i framtiden:

Vi försökte. Vi övervägde VR, men vi gör inget med VR. Vi har VR-utvecklingskitten, men... [...] Vissa saker skulle funka i VR, men jag tror inte det är gångbart än. De tjänar inte särskilt mycket pengar i VR än. Det är väldigt experimentellt och nischat. Jag skulle vilja. Jag gillar VR, men vi gör inget med det än.

Och så är det med det. Tidigare har man gett mer avvaktande svar angående ett eventuellt stöd för VR i framtiden, men det verkar onekligen som att man redan testat och avfärdat VR för just detta spel.

Personer som lätt blir åksjuka kan åtminstone glädja sig åt att man kommer inkludera alternativ för att justera depth of field, head-bobbing och liknande inställningar för att minimera risken för att bli av med lunchen.