I morgon fyller Apex Legends ett år, och i maj är det också ett år sedan EA berättade att man avser göra en smartphone-version av sin battle royale-succé. Någon sådan har ännu inte sett dagens ljus, men i samband med den senaste kvartalsrapporten försäkrade EA:s budgetchef Blake Jorgensen att ett mobilt Apex Legends fortfarande är på gång.

Det blir ett kineisiskt företag som bidrar till att göra mobilversionen av Apex Legends, säger Jorgensen i en kommentar som återges av PC Gamer. Kina kräver samarbete med kinesiska företag för att släppa spel i landet. Denna Kinautvecklade mobilversion blir den som släpps globalt.

Rolling mobile out in China, you need to have a partner, and we're — as we've said in the prepared remarks today — we're working with a partner there, and we're very excited about the opportunity. That partner is also helping us develop a mobile Apex for the globe—more to come on that in terms of timing.

Det är okänt vilken den kinesiska utvecklaren blir. Företaget Tencent har jobbat med både Fortnite och Battlegrounds, så det är väl inte alldeles omöjligt att de kommer finnas med på ett hörn också här.