Uppdatering: Det har kommit fram uppgifter om att intervjun som dessa uppgifter baseras på är påhittad. Tack till @Maddox som uppmärksammade oss på detta.

Card

Vi vet att CD Projekt Reds Cyberpunk 2077 är ett öppet rollspel, och om vi ska döma av företagets andra titlar kommer vi att tillbringa minst lika mycket tid med små och stora sidoupdrag som mmed huvudstoryn. Nu kommer mer information om upplägget.

Det är i en intervju med OnMSFT som CDPR:s John Mamais berättar att spelet kommer att innehålla 75 “street stories” - mindre uppdrag där man inte lagt lika mycket tid på filmsekvenser, röstskådespeleri och liknande. De fungerar som en anledning till att utforska spelvärlden och levla upp din huvudperson.

Street stories är bara en av de olika aktiviteterna, utöver de stora main quest-spåren. Vi kommer helt klart att finna ett lager med mer utmejslade sidospår, precis som i de berömda questsen i The Witcher 3. Sedan har vi gatuförsäljare som spelaren kan interagera med, samt olika aktiviteter som är mer eller mindre knutna till storyn. The Witcher 3 hade Gwent, hästracing, bordellbesök och boxningmatcher - vad som bjuds i CP2077 återstår att se, men en kvalificerad gissning är att man sneglat lite på vad Rockstar gör i sina GTA-spel.

John Mamais berättar också att 15 personer på företaets Krakow-studio jobbar med de mindre sidouppdragen, att jämföra med tre i The Witcher 3.

Cyberpunk 2077 ska släppas 17 september, om ingen ytterligare försening inträffar.