Ska också svara på "varför folk gör som de gör".

En ny jobbannons hos Valve skvallrar om att speljätten söker efter en psykolog. Det handlar inte om emotionella ärr efter Epic-konkurrensen eller Artifact-fiaskot, utan den här psykologen ska gagna Valves spelutveckling och "samtliga aspekter av Valves områden". I annonsen läser vi:

We believe that all game designers are, in a sense, experimental psychologists. That is why we’re looking for an experimental psychologist with superior research skills to apply knowledge and methodologies from psychology to game design and all aspects of Valve’s operations.

Valve hoppas detta i längden ska leda till "ännu mer uppslukande spelupplevelser för framtida Valvetitlar" och svaren på "hur och varför folk gör som de gör". Vidare ska psykologen lägga sig i alla områden för att förbättra upplevelserna för konsumenter, partners och anställda.

Man söker också efter att anställda en ekonom och statistiker ("Något vi har hos Valve är data. Väldigt mycket data"). Kolla in Valves jobbsajt för att läsa mer om vad som krävs.

Detta är inte första gången Valve jobbar med psykologer. Under GDC 2019 klev Mike Ambinder, principal experimental psychologist, upp på scenen och talade om en möjlig framtid för spelande.

Skicka en rättelse
Med tanke på att de var en av pionjärerna (i väst) inom "lootboxes", samarbetade med Bethesda angående paid mods, hela 'CSGO betting'-skandalen som de helt ignorerade tills det blev liv om det och samtidigt har det där 'Artifact' (som de, för övrigt,... 04/02 Varför inte bara konsultera med utvecklare av casinospel? ;) 04/02 Ja, den kopplingen gjorde väl samtliga när man läste psykolog och ekonom i samma mening. Jag tänker utanför lootbox och mobilspel. 03/02 Läst att det ska va rätt vanligt vid utvecklingen av mobilspel och dylikt där allt handlar om att trigga belöningskänslor för småpengar. 03/02 Känns väldigt märkligt med en psykolog för spel, kan köpa det om det hade gällt skräckspel kanske. Annars känns det mest som något som kommer innebära problem om denne ska blanda sig i allt under utveckling. Vi får väl hoppas psykologen gillar spel åtmi... 03/02 Jag gissar att du inte missat att nytt HL släpps nästa månad ;) Jag gissar att blir det framgångsrikt ser vi fler spel. 03/02 Kombinerat med att de samtidigt anställer en ekonom och statistiker gör mig faktiskt lite orolig. 03/02 Var det första jag tänkte på också, särskilt med tanke på hur Epic tagit hjälp av flera när Fortnite utvecklades. Å andra sidan, konstigt att INTE göra det när man producerar underhållning så länge man har cashen att lägga. 03/02 dom gör inte mycket spel längre nä... 03/02 ...och svaren på vad som får folk att spendera mer pengar på mikrotransaktioner? Tyvärr det första jag kommer att tänka på...hoppas bara att Valve inte sjunkit så lågt. 03/02