Tom Nooks fel?

Vårens stora Switch-exklusivitet är tveklöst Animal Crossing: New Horizons som släpps 20 mars, samma dag som Doom Eternal. (Inga jämförelser i övrigt.) Uspen den här gången är att vi flyttar till en öde ö som vi ska göra till ett litet paradis för alla antropomorfiska djur. Näpet.

Kanske inte riktigt lika näpen är "nyheten" om att det bara blir en ö per Switch-konsol. Vi tar fram förstoringsglaset och läser det finstilta hos australiska Nintendo.

Please note: only one island can exist per Nintendo Switch console, irrespective of the number of user accounts registered to or copies of the game used on one console

Om det är en "nyhet" kan diskuteras, för detta är en Animal Crossing-princip vi känner väl igen sedan Gamecube-dagarna. Men å andra sidan får vi som delar vår Switch-konsol med andra inte härja fritt i vårt egna öparadis. Multiplayer och co-op är visserligen en stor del av Animal Crossing: New Horizons där fyra spelare lokalt och åtta spelare online kan samsas om samma ö.

20 mars är det dags för release av New Horizons, som blir första delen i huvudserien sedan 2012 och New Leaf – och som kanske får färre horisonter än en del hoppades på?

Skicka en rättelse
Tror inte det är borgmästare i samma bemärkelse som New Leaf. Alla på konsolen har sitt eget hus på ön, bara en åt gången kan vara ledare för gruppem men det går att skifta när man vill. Det verkar ju vara mindre stad, mer ö-överlevnad och hjälpas åt... 05/02 Men varför inte ge spelaren valet att ha en egen ö? Jag antar att man fortfarande kommer kunna hälsa på hos andra och hjälpa till så samarbete kan man ju få till ändå. Jag vet inte hur det här spelet är uppbyggt i jämförelse med New Leaf men om jag minn... 05/02 Finns det någon möjlighet att detta spelet kommer med Svenska som språk? Hade varit fantastiskt för de mindre barnen här hemma. 04/02 Tanken är nog att alla i familjen ska hjälpas till med ön. Det kommer vi här hemma att göra. Spela co-cop tillsammans, men sen också bygga på var och en för sig när de andra inte kan spela. 04/02 Det här suger ju. Förväntar dom sig att alla i hushållet som vill spela ska köpa en egen Switch eller vad är tanken? Idioti. 04/02 Frustrerande, men jag är inte förvånad. Det är ändå Nintendo vi pratar om här. Animal Crossing: New Horizons kommer förövrigt inte ha cloud saves, tillsammans med Pokémon och Splatoon 2. Frustrerande. 04/02 Det är ju ändå världens slöaste och kundfientliga utvecklare vi pratar om så ingen kan väl vara särskilt förvånad. 04/02 Hos oss blir det stort problem då 3 av 4 kommer vilja spela det. Jävligt dåligt imao 03/02 Helt okej för min del. Det bör inte vara ett allt för stort problem för familjer heller tror jag, då man kan spela tillsammans på samma konsol samtidigt. 03/02 Detta lär bli ett problem för många hushåll där familjen delar på en Switch. Skumt att man inte kan ha en ö per användare eller iaf tre sparningar som i t ex många Zelda-spel. 03/02