Knappt två veckor efter early access-premiären har Temtem, ett MMO där du samlar varelser i bästa Pokémon-anda, gjort succé. Det har finfina användaromdömen på Steam och ligger topplistan över bäst säljande spel.

Det har också lockat till sig ett lass fuskare. Förra veckan upplyste utvecklaren helt vänligt om att den som utnyttjar buggar och exploits riskerar avstängning. Och tidigare i dag fick ban-hammaren säga sitt - med besked. Nästan 900 konton som ansågs fuska stängdes av. Permanent, utan chans för de avstängda att överklaga, sa man och motiverade det med att man var 100 procent säker på samtliga avstängdas skuld.

Beslutet möttes snabbt av protester, där folk bland annat oroade sig för att stängas av felaktigt och då förlora de pengar man betalat för spelet, utan chans att få förklara sig. Och efter någon timme hade utvecklaren Crema ändrat sig: det går nu att överklaga en ban. Men man la till att man dubbelkollat omkring 100 av avstängningarna, och att man inte hittat en enda som var fel.

Temtem släpptes som early access på Steam den 21 januari, och har fått riktigt fina användarbetyg. Det säljs för ungefär 300 kronor. Längre fram kommer versioner till Switch, PS4 och Xbox One.