Säger att man ville "behålla andan från Warcraft III".

Med Warcraft III: Reforged lyckades Blizzard göra köparna så arga att spelet belönats med ett av de lägsta användarbetygen någonsin på samlingssiten Metacritic – 0,5 av 10 i nuläget. Spelet har kritiserats för att det saknar cutscenes som visades på Bizzcon 2018, brist på nytt innehåll och att tidigare funktioner tagits bort.

Nu verkar det som att Blizzard betalar tillbaka pengarna för spelet. En Reddit-användare säger sig ha fått pengarna återbetalade på ett par minuter efter att på denna refund-sida och angett "tech issue" som orsak. Återbetalningen ska då ha skett automatiskt. Personen säger sig ha köpt spelet i december 2018 och spelat betan en del, samt omkring 5 timmar efter releasen, så återbetalningen verkar ske även om man kört spelet en del.

Samtidigt kommenterar utvecklarna delar av kritiken och redogör för framtidsplanerna. Man lovar att fixa buggar, åtgärda problem med försvunna funktioner för de som kör originalspelen, med mera. Rörande cutscenes säger man att man vill att de ska "bevara den äkta andan från Warcraft III", samtidigt som man inte vill att de sticker iväg för långt från originalets. Däremot berör man inte varför det är så stor skillnad mellan vad som visades på Blizzcon 2018 och hur det färdiga spelet ser ut.

Related to that, as we talked about last year at BlizzCon, we did not want the in-game cutscenes to steer too far from the original game. We went a little deeper into the thought process behind that at the show, but the main takeaway is that the campaigns tell one of the classic stories in Warcraft history, and we want to preserve the true spirit of Warcraft III and allow players to relive these unforgettable moments as they were (albeit rebuilt with new animations and the higher fidelity art).

Warcraft III: Reforged har inte fått ett särskilt bra mottagande från recensenter heller. Spelet snittar 61 av 100 i Metacritics sammanställning efter 24 recensioner. Hos Opencritic ser det likadant ut: 58 av 100 efter tolv recensioner. En bra bit svalare mottagande än för World of Warcraft: Classic och Starcraft: Remastered.

Skicka en rättelse
Är ju det här som är märkligast av allt, att denna ligger fortfarande kvar på Blizzards officiella sida som en del av marknadsföringen. Plus text med förändringar som aldrig blev av? Om något borde de ju åtminstone ändra detta då det inte längre stämmer... 05/02 Förbokningen gör inte att spelet har dom felen som dom har just nu. Dom som köpt det på realse dagen eller dom som köper det idag får samma kassa spel som dom som förbokade. 05/02 Samma. Skiter i cutscenes osv. Men, det var ingen uppgradering alls av något. Och kunde inte spela med vänner på flera dagar. Kanske köper det igen om några månader. 05/02 Lyckades få tillbaka mina pengar iallafall. Steg i rätt riktning. Hoppas ni andra inte får problem med återbetalningen Dock enormt besviken fortfarande då jag såg fram emot att spela spelet. Köper det igen om det löser alla problem & ändrar allt till... 04/02 Blizzard fans är som en flickvän som blir slagen av sin partner och lever i förnekelse om att denna kommer att bättra sig. Diablo 3, Activition ihopslagningen, Immortal, uppsägningar, halvtaskiga wow-expansioner och nu wc3r. "Han kommer bättra sig, det... 04/02 Okej, så som jag förstod det så skulle alla custom games med IP:n ägda av andra företag förbjudas. Jag får snoka in ytterligare. Känns dock inte speciellt troligt att det skulle få en speciellt stor spelarbas med tanke på att de flesta människor nog ock... 04/02 Det är klart de nya modellerna, men efter att spelat fram till Undead kampanjen, finns det några lätta kamera ändringar, nya animationer som är unika för cutscenes. Bakgrunderna ändras även. Är det lika fancy som Blizzcon, nope, men det finns definitivt... 04/02 Fast du kan spela Dota maps i Reforged, finns flertalet av dem i Custom games lobbyn. De har screenshots från custom games på deras Wc3 Reforged sida, varav Dota är en av dem. Menar om du inte hade viljat köpa det pga av någon annan anledning, sure. 04/02 Jag hade kanske köpt det om Dota fortfarande var tillåtet som custom game men nu blir det att totalt glömma att denna release någonsin ägt rum. 04/02 Personligen håller jag inte med fullt ut. Förhandsboka inte blint hade jag sagt. Om du följer utvecklingen, blog-inlägg, communityn, streams och så vidare och du gillar vad du hör och ser, samt att utvecklaren har ett positivt rekord(heter det så på sve... 04/02