2020 blir ett stort spelår, med nya konsoler från Sony och Microsoft. Nintendo, den tredje stora konsolaktören, släpper ingen ny konsol under året, men trots det räds man inte Playstation 5 och Xbox Series X.

Företagets presidenten Shuntaro Furukawa tror inte att Nintendo och deras Switch-konsol kommer påverkas i någon större utsträckning av vad konkurrenterna har för sig. Dels för att Switch och konkurrenternas konsoler kommer befinna sig i helt olika faser av sina livscykler, dels har Nintendo en annan målgrupp. Det säger han i en intervju med företagets ledning som Nintendo Japan publicerat, och som översatts av Video Games Chronicle.

Andra företags hårdvara och Nintendo Switch är på olika positioner i sina livscykler, och vi menar att målgrupperna är olika. Vi tror inte att andra företags affärstrender kommer ha någon betydande inverkan på våra affärer.

Nintendos mål är att försöka få Switch att fortsätta sälja, något man tänker nå genom att satsa mer på Switch Lite och fortsätta släppa mjukvara och spel.

Switch fyller tre år den 3 mars. Maskinen har gått åt i över 52 miljoner exemplar sedan dess. Största spel så här långt är Mario Kart 8 Deluxe, en nyversion av Wii U-spelet.