Visserligen baseras Netflix-Witcher på bok-Witcher och inte spel-Witcher, men kom inte och säg att den där badkarsscenen är Andrzej Sapkowskis förtjänst. Scenen är ikonisk i The Witcher 3, och det var något som Henry Cavill var väl medveten om när sjönk ner baljan. Dock med en hake:

When I was getting into that bath, I was sitting there thinking, "I wonder if anyone knows how much this is going to explode". I was trying to put my feet up and I couldn’t – the bath was the wrong shape.

Det berättar Cavill i en intervju med BBC (nedan). Han sörjde dock inte alltför mycket över den felande formen då det hade kunnat bli "lite för mycket" om scenerna var identiska med varandra.

The Witcher på Netflix har blivit en ordentlig framgång och en andra säsong ska spelas in i år. Dessutom väntar vi på en animerad Netflix-film, med Geralts fadersgestalt Vesemir i huvudrollen. Något nytt spel? Nja, CD Projekt har förstås fullt upp med (försenade) Cyberpunk 2077, men det låter som om de helt klart har planer för att återvända till Witcher-världen en vacker dag.